SEGT

Trött och nu ska jag sova xD Ska bädda och så sen är det dags att sova hos syster :) Allergisk är jag men det får jag stå ut med xD För jag börjar halv 12 och ska sova länge. Så jag ska tänka på alla som måste gå upp tidigt haha ;) PUSS

vecka 23

vecka 23 (22+1)Barnet

Barnet är nu så stort att du kan känna de olika kroppsdelarna. Barnet fortsätter lagra fett men huden är ofta rynkig.

Nu utvecklas bukspottkörteln som producerar hormoner och insulin. Insulin behövs för att transportera blodsockret till kroppens celler. Barnet börjar även varva perioder av vakenhet och sömn.

Redan nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 600 gram.

Mamma

Du har kanske gått upp fem till sju kilo, eller mer. Många kommenterar magen och säger att den är stor eller liten. Lyssna inte så noga, din barnmorska stämmer av att allt är som det ska. Känner du när barnet hickar? Det kan kännas lite roligt som ett regelbundet pickande som pågår någon minut. Långt ifrån alla känner när barnet hickar.

 

Känner du dig stressad? När du stressar frigörs hormoner i ditt blod som sedan passerar moderkakan och överförs till barnet. När mammans puls ökar av någon anledning, så ökar också barnets puls. Det kan du märka genom att barnet kan sparka. Vi lever i en stressig värld men försök att leva lite lugnare när du är gravid. Planera för ledighet i slutet av graviditeten. De allra flesta kvinnor behöver en tid för vila och för att koppla om från arbetslivet inför förlossningen och nyföddhetsperioden. Du kan för stunden lugna barnet genom att lugna dig själv, till exempel genom avslappningsövningar och vila. Du kan även försöka stryka över magen. Ta väl hand om dig!


bebis

Vecka 23


Ny dag

Nu är det måndag igen och det betyder bara 5 dagar kvar till helg ;) HAHA xD Idag ska jag sova hos min syster för jag börjar halv 12 imorgon, det är skönt med sovmorgon ibland haha;) Sen händer inte så mycket mer, ska in på H&M för att kolla byxor och underkläder, blir nog något till bebis med :)

Känner mig inte så pepp på att gå i skolan idag faktiskt, men det gör jag i och för sig aldrig xD Nu ska jag fixa mig och sen åka till skolan, måste ta halvtåget.... synd om mig :(

nya kläder

Så nu är kläder beställda ;) Sweet! Nu ska det bara införskaffas byxor och underkläder så klarar jag nog hela graviditeten. Men jag har sett fram emot att köpa mammakläder så kommer nog att köpa massa i alla fall ;) Haha, men pengarna måste ju gå till bebisen oxå, nästa helg kanske jag ska åka och kolla på en barnvagn :) Så nu känns allt som det kommer funka. Måste ju spara massa pengar med så att jag har råd att köpa säng och skötbord och sådant. Men å andra sidan kan man ju alltid kolla blocket och sådant så kan man ju få bra begagnade grejer till bra pris. Det behöver inte vara snordyrt alltihop :)

Nu ska jag sova. God natt

En soppsäck

Nu känner jag mig enormt duktig faktiskt ;) För nu har jag rensat ur min klädgarderob. La alla kläder jag inte använder i en soppsäck så jag bara kan plocka fram dem ifall jag får värsta suget efter dem haha ;) Så nu känns det bättre här alltså ;) dock måste jag rensa bort en del prydnader och grejer för att få bättre plats i mina hyllor xD Men det är det värt. Puss

KuL

Nu har jag kollat massa kläder på nätet :) Det var kul faktiskt, ska gå ner till mamma och beställa lite, ska bara kolla lite mer dock haha ;) Tråkigt att inga läser min blogg idag :( Egentligen skulle jag ha badat min fötter idag men tror inte jag orkar, däremot vet jag inte hur ont jag kommer få eftersom jag har en spricka i hälen. Inte mys faktiskt.

Däremot städade jag ur en garderob lite grand ;) så känner mig lite duktigt nu och sitter och äter godis. Puss

Till dig 5

Sitter och lyssnar på mysig musik, en aningens deppig, men mest mysig. Blev på ett skrivahumör nu. Saknaden som jag kände till dig när jag började skriva är inte alls lika stor. Perioden har börjat gå över, dock finns det så mycket att skriva så jag kommer inte sluta.

Ovanför trädtopparna är himlen rosa och jag kan inte sluta tänka på honom. Jag kunde ha träffat honom i veckan men jag gjorde det inte, varför? Nu i efterhand känner jag att jag ångrar mig. Det hade känts bra att bara träffas. Dock får man ju inte alltid som man vill. Vinden blåser i träden och jag känner hur saknaden till honom blir större. Ju mer jag tänker desto större saknad. Livet är inte rättvist. Hur kan något som känns rätt kännas så fel och obesvarat? I min dröm är livet perfekt, men är det vad jag känner? Tänk om jag är älskar en dröm och inte honom? Det finns en massa frågor men fan inga svar. Det ena sättet att få svar är väl att fråga honom? Men vågar jag det, tänk om allt blir fel?

Livet är bra nu och jag vill inte ha det fel på något vis. Det blir ljusare och ljusare längre tid på dygnet hela tiden nu och det känns. Livet lättar en aning när det ljusnar ute, den mörka tiden är förbi. Dock dröjer det länge än till det är ljust hela dagen fram till typ sena kvällen men jag bryr mig inte. Jag är glad och tänker sluta sakna. Tänker sluta tänka på honom hela tiden och bara njuta av mitt liv och min bebis i magen. Livet är bra och jag ska börja visa det.
Kram Ronja

skumt

jag måste säga att jag tycker min statestik var något skum just nu xD 18 unika besökare och 45 sidvisningar. Igår hade jag 32 unika besökare och 48 sidvisningar xD skumt ;)

Solen

Solen skiner och jag läste just fina inlägg<3 Då blir jag glad! Snart ska jag åka till gnesta och köpa godis. Jobbigt om jag inte är sugen på det sen när jag kommer dit xD Då blir jag lite sur på mig själv haha ;) Livet leker och jag SKA sortera en garderob idag, det har jag nu bestämt!

Glad

Jag har svårt att skriva seriösa gladinlägg faktiskt. Men jag ska ge det ett försök.

Jag känner mig glad och livet känns bra. Snart februari! tiden går fort! Riktigt fort och snart kommer jag att få träffa min bebis! Känner mig så himla glad och jag längtar! Livet känns bra just nu! det enda som känns midre bra är att jag alltid säger att jag ska städa men sen blir det aldrig så. Det är irriterande, men jag hatar att städa. Dock vill jag ha en ordentlig städning nu så att de ordentliga städningarna inte tar lika mycket tid sen senare för det orkar jag inte med. Kanske ska jag ta en soppsäck och rensa ur min garderob. Ca en tredjedel av kläderna i min garderob använder jag inte. Men jag är lat och orkar inte städa. Och idag har jag ingen lust för jag är glad och när jag är glad vill jag inte förstöra detta med att städa haha ;)

Egentligen händer det inte så mycket i mitt liv, men kanske är det därför jag är glad. Jag gillar inte när det är för mycket som händer för då blir jag stressad och tappar orken totalt. Det här blev inget bra jag är glad inlägg men jag försökte ju i alla fall och att försöka duger ;)

Sovmorgon

Idag tog jag mig en sovmorgon, fast skulle kunna sova mer! Sov till 10 ungefär, det var skönt ska ni veta ;)

Nu när jag vet att det är bebisen som sparkar blir jag orolig, för nu känner jag inget. Tänk om bebis dör? Alltså jag går inte alltid och tänker så men ibland. För jag menar om liten har sparkat massor under några dagar och inte sparkar något nu? Hur går det ihop? Men antagligen behöver jag inte oroa mig, men jag kan inte låta bli.

Detta var ett försök att vara ett seriöst inlägg, dock kommer det upp något till idag ska jag se till ;)
Nu ska jag nog baka kladdkaka. PUSS

Dumma jag

Jag har inte gjort något seriöst inlägg idag och känner mig lite dålig för det! Jag skyller på hunden xD Men istället får ni ju några fler inlägg haha ;) En liten kompensation faktiskt. Puss nu ska jag sova :)

Trött

Om en halvtimme ca kommer min familj hem. Då slipper jag passa valpen xD Han är jättesöt men börjar bli lite jobbig, jag tror att han saknar husse och matte faktiskt ;) Nu börjar han bli jättejobbig så ska nog gå ut med honom igen, det kanske är vad han behöver dock tror jag inte det

No Reason

No Reason To Love - Glass Pear

There's something that I've never seen
In your eyes
Something that I've always felt
But I had to hide
Love never dies
Love never dies

Falling in the origin
High and wide
Every time I look for you
You're by my side
Love always shines
Love always shines

You're turning into gold
Some things I'll never know
This time I'm letting go for good

No why
No how
No reason to love

Together indivisibly you and I
Drifting through this mystery of space and time
Love cannot die
Love has to shine

And if you are
The only one
Then I am satisfied

No why
No how
No reason to love

You're turning into gold
Somethings I'll never know
This time I'm letting go for good

Alive
So bright
No reason to love17

Okej jag vet att jag är dålig på¨att uppdatera men nu har bara 17 läst min blogg ;) Egentligen är inte det så lite, men vill ju ha över 30 varje dag för det är typ vad jag har dagligen!

Solen är på väg ner. Den lyser än, vid trädtopparna. Vinden blåser i träden och jag sitter vid min dator och tittar ut genom fönstret. Snart kommer jag att behöva bo framför tv:n för jag ska passa en valp. Han har ännu inte varit på övervåningen och jag vill inte att han ska kissa på min matta så får leta efter bra filmer att titta på. Humöret är inte på topp, inte så att jag är ledsen, jag känner mig ensam. Vet inte varför, men vill inte vara själv hela kvällen. Lyssnar nu på låten No reason to love med glass pear, den är grymt bra och väldigt mysig. Texten är väldigt bra så den kommer upp här senare. Nu ska jag fortsätta njura av den fina utsikten med solen som lyser över trädtopparna, vinden som leker i träden och snön som ligger som ett kallt täcke över marken. Allt är frid

Jobb

Nu är det så att jag ska åka och jobba idag. Jag är trött och känner mig lite halvt sjuk så får hoppas att jag inte blir sjuk av att vara i vattnet hela dagen ;) Det har hänt förr xD Nej men inga negativa tankar här inte alltås. Puss hinner faktist inte göra ett långt inlägg nu.

Vad ska ni göra idag då?

Godnatt

Nu ska jag sova! Upp och jobba imorgon men det ska faktiskt bli kul, ser fram emot lite kaos <3 Puss på alla :)

FEL

Fel, jag känner mig lite fel just nu. Det känns som om jag är på väg att förlora mina vänner. Jag vet inte varför det bara känns så. Känner mig som en dålig vän men jag försöker. Kanske det stämer det som står, att man bryr sig mindre om omvärlden nu. Men det är fel! Jag har mina vänner och jag ska umgås med dem. Jag gillar mina vänner och vill umgås med dem! Jag känner dock att jag bara pratar om mig själv, och min bebis, allt som berör mig. Det är fel! Och jag försöker låta andra prata! Det gör jag verkligen för jag vill veta vad de har att säga om sig själva. Kanske är jag en dålig vän. Kanske är det bara jag som tycker det. Hur eller hur känns det fel, så jag tänker fortsätta försöka! Jag älskar mina vänner och de stöttar mig hela tiden. Jag skulle inte kunna klara mig utan dem.


Pinsamt

Jag och mamma satt och pratade om sparkar i bilen och hon frågade om jag hade känt någon mer och jag sa nej xD Men efter en stund så kom vi på att mina "du-dunk" är bebisen som sparkar och det har jag känt i typ en månad sådär. Jag trodde det var kramper eller något så lite pinsamt känns det ju allt xD Men vadå, i så fall sparkade bebis jättemycket idag när jag lutade mig lite fram på en lektion, så att jag kunde vila mot bänken. HIHI spännande värre ;) Jag är glad <3

Lunch

ännu ett patetiskt inlägg idag xD Nu blir det ett mitt-på-dagen-inlägg. Ikväll kommer min bror och hans tjej, då får jag träffa deras valp Tyke! Juste vet inte om jag skrev det imorse men vår ena hund är typ magsjuk. Hon kräks och vill inte äta :( Hon är matfreak nummer 1 så det är synd om henne. Dock kom mamma på att det kan bero på att hon äter för mycket trä, hon äääälskar att gnaga på träklossar och det är bättre att hon äter på dem än att hon äter upp våra mattor vilket hon har försökt med. Vi har en knasig hund.

Puss ¨på er och nu har matilda läst hela mitt inlägg för hon står över min axel och då blir jag stressad haha ;) Men det gör inget


Segt

Känner mig väldigt seg faktiskt. Men ska åka till skolan om en halvtimme ungefär. Slutar tidigt idag så det är skönt ;) är hemma vid 4 haha. Är för trött för att komma på något mer att skriva ;)

Lycklig

Ibland blir jag lycklig! Sitter här med ett leende på läpparna och bara känner mig glad! Läste just en otroligt mysig kommentar och blev glad. Det är när man får sådana kommentarer jag inser varför jag bloggar, jag bloggar för att skriva av mig och få folk att reagera. Reaktionen syns kanske inte så tydligt men alla bloggar väl för att men vill bli läst? Där av reagera, jag menar läser man så reagerar man och reflekterar, man syns.

Nu ska jag sova och vara glad! Tack Sofia <3

ljust

Jag börjar nå fram till slutet av tunneln. Förvirringen är inte lika stor längre och jag har börjat få lust till att ta tag i allt igen. Det känns bra. Jag behövde få rätsida på allt. Visst allt är inte rätt, jag har ännu inte kommit ut ur tunneln men jag är på väg. Jag börjar må bra. Jag känner att allt känns nästan bra. Det är faktiskt skönt. I en månad cirka har jag tvivlat på mig, tvivlat på om jag gjort rätt. Jag sa hela tiden ibörjan av min graviditet att allt tvivel skulle komma efter den fria aborten. Hur kunde jag veta det? Ingen aning?

Nu börjar jag bli glad igen och fattar igen varför jag tog alla beslut som tagit. Det är mitt liv, min bebis och det känns skönt att börja få ihop det faktiskt.

Dock kommer jag nog aldrig hitta helt ur min tunnel förrän det syns mer på mig och jag märker att folk märker. Nu är det ju nästan så att folk får gå och gissa om ryktet stämmer. Jag vill inte ha det så, jag vill inte vara ett rykte som folk försöker ta reda på om det är sant. Så nu längtar jag efter att få stor mage. Att få springa runt i mamma kläder och visa upp min mage. Det kommer att bli jobbigt, jag är inställd på att kommentarer kommer att uppstå och det kommer att vara jobbigt men jag kommer klara av det. Jag är stark och jag ska bli världens bästa mamma till världens bästa barn.

Jag skiter i vad andra tycker, men bryr mig så otroligt mycket.

svar på kommentar

"Jämföra en hund och ett barn är inte riktigt moget. En hund kan omplaceras, säljas eller avlivas om man tröttnar på den. Det finns hundpensjonat om man ska resa bort oxå." från Jessika

Haha alltså ursäkta men man kan omplacera ett barn med det är inte ens olagligt ;) Och visst kan du sälja din unge dock olagligt men en laglig form av det hela skulle väl vara att adoptera. Och avliva barn kan man göra med, dock väldigt olagligt och absolut inget som rekomenderas. Ursäkta men jag var tvungen att skratta lite åt dig. Saken är den att det är oftast lättare att hitta barnvakt om man vill resa iväg själv än att hitta hundvakt. Och vadå är jag omogen för att jag jämför ett barn med en hund? Klart att det finns hundpensionat men det är väl bättre om hunden är med någon den känner? Och då blir det ju faktiskt så att man måste ha hundvakt. Jag får väl jämföra med vad jag vill däremot hade det varit omoget av mig att jämföra ett barn med till exempel en tomatplanta, fast inte omöjligt.

En tomatplanta behöver näring det behöver barn med. En tomatplanta behöver någon som ger den vatten om jag skulle resa bort. Tomatplantan kan jag inte ta med mig till typ Spanien. Ett barn beöver oxå vatten men barnet kan jag ta med mig till Spaninen och behöver då ingen barnvakt. Tomatplantan däremot behöver jag någon som vattnar medan jag är borta. Blir jag trött på tomatplantan kan jag ge den ett nytt hem, eller så kan jag sälja den. Om jag vill vara ohuman så kan jag döda min tomatplanta. Du ser det gick att göra en jämförelse mellan en tomatplanta och ett barn med ;)

Och nu var det kanske inte så att jag ville att någon skulle haka upp sig på min jämförelse utan jag ville att de skulle fatta att jag tycker att man är konstig som vill skaffa hund och folk tycker att jag är konstig som väljer att behålla mitt barn.
Ha en bra dag


Torsdag

Torsdag idag, tröttheten formligen väller över mig. Det kommer att bli en jobbig dag idag. Jag ska åka till skolan, jag ska vara där hela veckan denna vecka. Det blir fösta veckan sen skolan började! Och sen ska det ju upprätthållas oxå. Varje vecka måste jag gå upp till skolan 5 dagar i veckan, det spelar ingen roll hur trött jag är. Jag måste klara tvåan! Jag måste göra allt jag ska göra, annars är det kört!

Hoppas på en bra dag :) PUSS

Kräks

Vår hund kräktes just på mattan :( Äckligt!!! Så pappa fick torka upp! Hon spydde upp hela maginehållet och jag kan tala om att hennes mat inte var så väl smält! BLÄÄ!

BOB var supermys och nu ska jag sova! Puss

Förstör

En del tycker säkert att jag är dum i huvdet och förstör mitt liv som skaffar barn nu. Men varför skulle jag förstöra mitt liv? Jag har inget behov av att leva ett typiskt "ungdomsliv". Folk som säger att man kan inte resa man kan inte göra någt alls. Jag menar man är mer bunden av en hund. Det går att ta med sitt barn när man reser, man kan ta med sitt barn överallt (dumt på krogen dock xD) En hund kan du inte ta med dig på resa, du måste rasta din hund och om du ska iväg på middag eller något är det inte säkert att hunden kan följa med, tänk om någon inte tål hundar?

Jag menar, barn kan du ta med! Livet går inte under för att man skaffar barn. Mitt liv kommer inte gå under för att jag skaffar barn. Jag ser det inte som ett koppel och känner mig inte bunden på samma sätt som det blir att ha hund. Jag har haft hund sen jag var 8 och kan helt ärligt inte förstå någon som skaffar hund...

Så innan någon bestämmer sig för att döma mig, tänk efter. Ett barn behöver inte förstöra hela tillvaron för någon.

Skola

Jag tror att provet jag hade nyss gick ganska bra i alla fall ;) Ett G stådär kanske ;)

Folk har börjat titta på mig, eller är det kanske bara jag som tror att folk har börjat titta. Är jag lite paranoid, vem vet? ;) nu ska matilda berätta för mig om "den okände miljonären" Verkar spännande där, faktiskt. Tydligen var det en 28 åring som var snygg med igår, bor i en fyra på södermalm, han kanske jag ska gifta mig med så slipper jag jobba ;) HAHA

Uppdatering 28 åringen heter olle och är bög, har en hund som heter runar och har blivit miljonär för sina GI böcker.... SUCK där försvann den planen, får väl leta efter någon annan då.

Trött som en tok

Idag är jag riktigt trött faktiskt! Väldigt trött! Men jag är duktig som går upp till skolan det gillar vi ;) Prov idag som kommer gå så fantastiskt bra? ;) Sen så är det ju bob med det får man ju inte missa.

Idag måste jag klara miig helt utan min nässpray :( Känns jobbigt, den har varit mitt liv i 10 dagar! Snyft!
Nu ska jag spela frontierville på facebook, tänkte för den som vill veta haha

inte alltid lätt

Det är inte alltid lätt, ibland måste jag få tycka att det är svårt. Jag menar jag har hand om en annan liten människas liv, det är läskigt! Jag oroar mig ganska ofta för att jag kanske ska ha gjort något fel, tänk om jag gör något fel? Typ äter något som inte alls är bra och så blir det helt konstigt? Tänk om jag råkar vända mig över på mage när jag sover? är det bra? Massa sånt hela tiden är det! och jag tänker vara orolig, för jag tror arr det får mig att vara bättre, att bli mer redo. Allt är bara en förberedning tills jag får mitt barn och ska ta hand om det på riktigt.

Döm mig inte, jag säger inte att jag ångrar mig. Jag säger bara att det är så mycket som kan bli fel och jag oroar mig över att göra fel. Men det kommer bli bra! Allt kommer att lösa sig! <3

Vecka 22

vecka 22 (21+2) :)Barnet

Ögonlocken täcker hela ögat. Barnet är känsligt för beröring och flyttar sig om du buffar på det. Naglarna har vuxit ut och täcker fingertoppen.

Lungblåsorna utvecklas men är vattenfyllda hela tiden i magen. Vätskan pressas ut vid födseln.

Vikt 510 gram.

Mamma

Hormonerna som förändras i din kropp kan göra så att tandköttet svullnar upp och att du har lättare att få karies. Kom ihåg att sköta din tandhygien ordentligt.

Bäckenuppluckring

Bäckenuppluckring kallas även symfyseolys eller foglossning. Bäckenlederna mjukas upp hos alla kvinnor under graviditeten. Det är en normal process för att utvidga bäckenet. En del kvinnor kan få smärtsamma besvär. När bäckenlederna mjukas upp blir bäckenet mer rörligt och ostadigt. Ofta uppstår värk i korsryggen, ner i skinkorna eller från blygdbenet mot ljumskarna. Det finns hjälp att få. Prata med din barnmorska.


Tisdag

Duktiga jag har gått upp ännu en dag ;) Och ännu en dag får mig att tänka på tomas di levas låt "ännu en dag jag vaknar upp igen naken vid min tv som isar jorden. Som i en film visst är det skönt att ha det så? För man vet ju vad som pågår men inte hur det slutar aha. Vem ska jag tro på tro på tro på när, tro på när allt är så här och ingenting vi nånsin med nåt menar" Dagens koppling xD

Mitt mål på min blogg är att lägga upp minst 3 inlägg per dag i typ en månad eller så (eller egentligen alltid men mindre mål är bra att ha) Och 1 av de tre ska faktiskt vara vettiga! Shit vilken press det blev nu, jag skriver sällan vettiga saker xD Men ska försöka ha det bra ;)

Tror

Jag tror att jag kände något imorse, som ett bubblande<3 Helt otroligt, min bebis (antagligen)

God natt

Duktiga jag

Jag kör lite egovecka ;) Nu har jag varit i skolan HEELA dagen (oftast brukar jag det när jag är i skolan men vadå ;) )

Haha vår jättebra vikarie vi har haft som alla har trott är MAX det visade sig att han är 35!? shit ibland är man ju dålig på att läsa av ålder alltså ;)

Nu ska jag typ gå till tåget så jag kommer hem någon gång ;)

Nöjd

Nu är jag nöjd! Jag är nöjd över att jag har gått upp ur min säng och ska åka till skolan :) Någon annan som är nöjd?

Idag blir det skola, sen hm nu ska vi se... just det ja jag måste plugga.... Livet är underbart? Ja kanske men inte pluggandet haha Puss

God natt

Nu ska jag vandra med mina hundar sen ska jag sova, puss!

Ibland

Ibland känns livet bra och just nu gör det de :)

Det blev inge mer städa för mig idag men känner mig nöjd över det jag har gjort :)

Alla borde känna sig nöjda ibland, glada över det som är. Jag insåg just varför jag ska vara glad efter några dagars förvirring. Jag ska bli mamma! Den 5:e juni är bebisen beräknad och shit det har gått mer än halva tiden! Det är mindre än hälften kvar till jag kommer att få träffa min lilla bebis, se den på riktigt för första gången <3

Jag är oxå nöjd över alla mina enormt bra vänner som stöttar mig och finns där för mig. Livet skulle vara mycket värre utan dem. Egentligen borde jag vara nöjd varje dag! och helt ärligt, ibland är jag det oxå, jag menar när jag sitter på tåget till skolan är jag nöjd över mig själv att jag klev upp ur sängen istället för att stannade kvar. Det är så jag får göra och så alla borde göra, vara nöjd över det lilla! :)

P!nk

http://www.youtube.com/watch?v=NqaEZppItvk
Alla borde se den!
Det är p!nks nya låt F**kin' perfect.

Jag tycker att låten är grymt bra men hemsk. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga men jag gillar den. Låten är bra och hemsk men slutet är jag vet inte, typ bra?
Kolla in den och säg sen gärna vad ni tycker.

Jag kunde se mig själv lite i videon, jag tror att alla kan göra det egentligen. Vem har inte försökt passa in, tyckt att allt gått åt helvete? Den som säger att den inte känner igen sig ens lite tror jag faktiskt inte på. Så är det, helt ärligt jag tror de människorna ljuger. Kanske för att verka "perfekta" kanske för att de inte vågat erkänna för sig själva än hur det faktiskt är.

Tänk på det i alla fall, lyssna, titta och tänk! :)


<3

Vecka 20+1

<3


idag

Jag skulle ha uppdaterat mer igår men blogg.se laggade så det gick inte alls.

Idag ska vi plocka ner allt julpynt och sen så ska jag kanske rensa lite i min garderober, det behövs. Jag måste ju göra plats för liten i mitt rum :) Och det känns ju bra att börja städa tidigt. Dock kommer det tråkigaste att bli när jag måste damma allt.... Lär behöva göra det några gånger innan liten kommer för att det ska kännas bra.

Kommer uppdatera mer idag om inte bloggen laggar.
PUSS

Osäker

Känner mig ouppmärksam. Jag borde kunna känna sparkar och sådant nu men jag gör det inte. Eller kanske gör jag det men jag har verkligen ingen aning om vad det är jag ska känna så. Jag kanske har känt det flera gånger? Jag känner mig dum! jag vill känna mitt barn röra på sig.... Men hur vet man hur det ska kännas? Ska det vara med värsta kraften eller typ som om något nuddar? Jag har ingen aning?... Känner mig lite dålig faktiskt. Men jag vet faktiskt inte hur det ska kännas!

Wild place

"Wild place"

Look at you
Look at me
In this wild place
In this wild place
All that we have ever seen
Is this wild place

So don't go looking for

The days you've lost
Cause you've got so much more
To give before you now
My love

Cherish who you have to hold

Cause they wont always be there for you
Naked here and vulnerable
Yeah you're fragile
And I am too!

So don't go looking for

The days you've lost
Cause you've got so much more
To give before you now
My love

In this wild place

In this wild place

So don't go looking for

The days you've lost
Cause you've got so much more
To give before you now
My love
My love


- Glass Pear

FÖRLÅT

Förlåt för den riktigt usla uppdateringen men min dag har bestått av att sova. Min förkylning vägrar ge sig! Så imorgon blir det inget jobb heller. SUCK! Hoppas jag inte får bihåleinflammation då blir jag ledsen....

Puss och förlåt! <3

Till dig 4

Egentilgen är det fegt av mig att skriva till dig för mest troligtvis kommer du inte på en chans att svara något, men det är tryggt. Så här kan jag ventilera mina känslor utan att någon dömmer mig.

Just nu sitter jag på ett tåg fyllt med folk och känner ett obehag. Alla dessa människor som sitter och pratar, alla är olika, ingen är lik mig. Imorgon är det sista dagen med en vikarie som jag verkligen kommer att sakna. Har doch bara haft honom en vecka men det har räckte för att jag skulle bli fast. Han har introducerat kursen psykologi för oss och det har fått mig att inse att det är en lärare som gör ett ämne bra. Om det är en bra lärare så engageras man lättare. Helt ärligt tror jag inte att vår ordinarie lärare kan få psykologi att vara lika intressant som vår vikarie.

Dock känner jag mig just nu sjuk och deppig men vägrar vara sjuk imorgon. Då ska jag vara den modiga Ronja jag har inom mig och säga til vikarien hur bra jag tycker att han är. Dels för att jag vill och dels för att jag tror att människor behöver höra det. Jag tycker att det är grymt läskigt att ge folk komplimanger face to face, men jag måste öva på det. Jag kan inte heller förneka att jag tycker att det är jobbigt att få komplimanger face to face. Jag vet aldrig hur jag ska tackla dem, blir ställd och känner mig dum.

Att skriva är in grej, i alla fall när det är något jag vill ha sagt. Somliga tycker att det är fegt och jag kan delvis hålla med, det beror på vilket syfte man har med skrivandet. Mitt syfte är aldrig att medvetet såra någon på ett fegt sätt. Mitt syfte är att skriva hur jag känner och förklara för folk saker jag inte kan formulera med ord. Aldrig att jag skulle skriva för att vara avsiktigt elak mot någon, aldrig! Dock måste jag träna på min verbala förmåga, det vet jag.

Ord är läskiga och farliga om de används på fel sätt. Visst har jag använt ord på fel sätt men aldrig helt avsiktligt. det har bara blivit så. Jag har lärt mig att det är lättare för mig att inte råka såra någon när jag skriver. Jag behärskar orden och meningsbyggnaden bättre när jag skriver dem. Fegt för vissa, ett sätt att inte behöva stå för något. Men är det inte så att det som skrivits finns kvar medan det sagda glöms bort?

Kanske tänker jag så här bara för att få slippa känna mig feg. Kanske skriver jag helt enkelt bara för att det är mitt sätt, det är jag. Det är nog dock något jag aldrg kommer att vilja besvara för hur eller hur så trivs jag med pennan i min hand och pappret framför mig som fylls med ord. Det är trygghet.
Kram Ronja

Ont i huvudet

Sitter i skolan och väntar på att mitt tåg ska gå....

Huvudet värker och näsan är täppt. Allt kändes bra imorse, nu känns inget bra. Imorgon SKA jag till skolan. Och på lördag ska jag jobba.

Jag vill till skolan för att det är sista dagen med en vikarie som jag verkligen tycker om. Han är en riktigt skön snubbe och skulle vilja ha honom i psykologi hela tiden. Jag vet att det inte funkar så men man kan ju alltid drömma. ;) Visst jag gillar min ordinarie lärare med, hon är mysig och rolig. Men helt ärligt hur mycket lär jag mig?


Nya stjärntecken

"Månens dragningskraft har gjort att jorden har vinglat till runt sin egen axel och ändrat position, skriver Livescience.com. Fenomenet som kallas precession har fått en hel del konsekvenser för horoskopsfantaster.

Nya zodiaken 

Stenbocken: 20 jan – 16 feb
Vattumannen: 16 feb – 11 mars
Fiskarna 11 mars – 18 april
Väduren 18 april – 13 maj
Oxen 13 maj – 21 juni
Tvillingarna 21 juni – 20 juli
Kräftan 20 juli – 10 aug
Lejon 10 aug – 16 sep
Jungfrun 16 sep – 30 okt
Vågen 30 okt – 23 nov
Skorpionen 23 nov – 29 nov
Ormbäraren 29 nov – 17 dec *
Skytten 17 dec – 20 jan

* Babylonierna ville ha 12 tecken, därför kasserades ormbäraren."
dn.se

Är detta sant eller inte, har stjärntecknena flyttats en månad?
Säg vad ni tror, jag vill veta :)


tänkvärd text

"du fråga mig nån gång hur jag tycker du ser ut
jag sa bra och du undrade
om jag verkligen menade det jag sa
och jag sa ja
det är när du tystnar ett tag
det är när du tittar på mig
jag måste tänka mig för
ibland önskar jag att du inte såg ut som du gör"

och ibland önskar jag att du inte sa:

bara, bara vara vänner
och tala om allt, vi kan väl tala om allt
men vi ska bara, bara vara vänner"
Av Jakob Hellman

Modig?

Jag vet egentligen inte om jag är modig?  Egentligen kanske jag bara är feg? Att behålla barnet istället för att ta bort det, kanske var det bara egoistiskt, för att jag inte ville känna mig dålig? Jag känner mig vilsen och förvirrad. Det är ett riktigt barn som lever i mig. Än så länge har allt gått bra, men tänk om jag inte kan lära mitt barn vad det behöver? Tänk om jag inte räcker till? Är det något att vara stolt över?

Jag är stolt över dig för att du vågade fatta ditt beslut! Om det är någon som ska vara stolt så är det du! och du ska vara stolt över dig själv! Du vågade fatta det beslut som du behövde just då och du klarade det! Du är modig och jag är stolt över dig! <3 Jag älskar dig!

Nu sitter jag i skolan. Jag är trött, väld...

Nu sitter jag i skolan. Jag är trött, väldigt trött. Förkylningen vill inte ge sig och jag antar att det har en del att göra med att jag känner mig trött. Jag är less på skolan, men jag ska hålla ut. nu snart ska jag ha folkhälsokunskap. En ny kurs vi började med igår. Jag är inte riktigt helt pepp på denna kurs faktiskt. Men jag ska göra mitt bästa ;) ha så kul idag, uppdaterar senare. Puss


Innan

Innan jag går till skolan skulle jag vilja säga god morgon :) hoppas alla har sovit gott för det har jag ;)

ikväll är det BOB :)

Häftigt

Helt otroligt häftigt! Jag var på ultraljud igår. Jag fick se min bebis för första gången! Helt otroligt det är en riktig levande människa. Allt såg bra ut blev jag tillsagd. Jag såg hela min  bebis! Så otroligt. Vet ni jag fick se när liten viftade med alla fingrar på sin vänstra hand. Det var nog det mest fascinerande faktiskt. Jag såg hjärtat med. Det är en cm stort. Men man kunde se klaffarna o allt. Jag fick se hjärnan med o då såg jag till och med lillhjärnan. Hur tufft är inte det? :) min lilla fina bebis som växer och mår bra i min mage. Jag kommer få världens finaste bebis, så det så :)

Egentligen finns det inga ord att beskriva hur otroligt stort det var, så därför denna kortfattade glädje, min bebis. Min egna lilla bebis <3

in da skola

Nu sitter jag i skolan och väntar på att matsalen ska öppna. Jag kommer att DÖ av hunger!!! Inte rättvist!

Ikväll sen ska ni få reda på vad jag gjorde igår ;) Kan bara säga att det var fett tufft haha

vecka 21

Vecka 21 (20+2)Barnet

Fostret har ännu inget underhudsfett. Det sväljer fostervatten och tränar därmed matsmältningsorganen. Fostret kissar i magen.

Tänderna börjar utvecklas nere i tandköttet. Fostret har hårväxt över hela kroppen men det faller av vid födseln. Antikroppar förs över från mamman till fostret.

Vikt 420 gram.

Mamma

Nu börjar en härlig tid. Magen syns väl, men är inte alltför stor. Illamåendet och tröttheten har ofta gått över Har du oroat dig för missfall så har troligtvis den oron minskat markant vid det här laget. Humöret brukar vara stabilare och diverse småkrämpor du kan drabbas av i slutet av graviditeten har inte börjat än.
Din viktökning ligger troligtvis någonstans mellan fyra och sju kilo. Viktuppgång är individuell. Om du äter näringsriktigt behöver du inte oroa dig för några extra kilon. Ta kontakt med din barnmorska om du behöver kostråd.

En del kvinnor blir mer inåtvända och intresset för omvärlden minskar. Detta beror på att  barnet i magen nu upplevs alltmer som individ och dina tankar, fantasier och önskningar allt oftare rör sig kring barnet.


förlåt

Färlåt för min absolut riktigt dåliga uppdatering. Men det var så här att igår låg jag däckad på soffan hela dagen och snorade. Jag var grymt förkyld och hade feber..... INTE ROLIGT!

Idag gäller det! Ni får veta när jag kommer hem var det är jag har gjort ;) Men det är något riktigt spännande faktiskt och jag är så nerövs!

haha vill ni veta vad min hund gjorde nyss? Hon hoppade upp i min säng och började gå runt, hon gick en hel massa varv innan hon var klar och kunde lägga sig ner xD

Lördag

Sweet, idag ska vi fira mamma för hon fyller år imorgon ;)

Nu ställer hon massa krav på mig oxå xD Jag måste hjälpa till ;)

Stor?

Jag har tänkt på en sak, hur vet man när man är stor? Eller blir man aldrig stor? Jag känner mig inte stor och samtidigt väldigt stor. Jag vet inte, men livet är bra konstigt. eller vad säger ni?

Fint

Det är fint ute nu tycker jag :) Dock ser det kallt ut ;) Sitter och spelar så är inte så social och vet inte riktigt vad jag ska uppdatera om. Nu är det 3 dagar kvar <3

dikt

Jag står bredvid och ser på

Du irrar runt där som ett litet barn

Jag står bredvid och ser på

Du sträcker ut en hand som betyder ”hjälp”

Jag står bredvid och ser på

Din förvirring syns tydligt men tydligast är paniken

Jag står bredvid och ser på

Vi är på väg åt samma håll men du försöker byta riktning

Jag står bredvid och ser på

Du sjunker mer och mer ner i träsket och inget motstånd gör du för att inte drunkna

Jag står bredvid och ser på

Ditt liv är på väg i en riktning du inte kan välja eller göra något åt

Jag står bredvid och ser på

På mina läppar syns ett roat leende

Jag står bredvid och ser på

Av: Ronja Nilsson


Ledig

Skönt imorgon är jag ledig ;) Då har jag ytterligare en dag på mig att bli frisk. Sweet. Doch blir min och matildas lunchdejt inställd... :( Får ta det någon dag nästa vecka <3

ut med hundarna

Nu ska jag gå ut med mina vovvar :)

Måste bara säga att mitt tangentbord har börjat dampa och slutar fungra med jämna mellanrum. Inte kul om jag får be! Men jag får la stå ut ;)

Till dig 3

Jag är trött på skolan, jag är trött på allt. Helt ärligt orkar jag inte vänta! Vill bara ha min lilla bebis hos mig nu. Okej det har gått halva tiden nu, men jag är less. Första halvan gick fort! Den fick jättefort. Tänk om denna halva går riktigt långsamt då?

Oj inte har jag frågat hur det är med dig? Så lite tänker jag på andra. Eller är det så? Jag vet inte, jag vet ingenting. Skolan har precis börjat och jag har redan tröttnat totalt, hur klarade du allt och fortfarande orkar plugga? Och hur kan lärare vara vad du vill bli? Har alltid tänkt mig dig som någon snobbig vd på något stort företag. Inte lärare med låg lön. Men det visar ju hur bra jag känner dig.

Vad spelar allt egenligen för roll? Jag kommer aldrig att lyckas få ut honom ur mitt huvud och jag kommer aldrig flytta in i hans, så vaför håller jag på? Visst under perioder så glömmer jag honom, tänker knappt överhuvudtaget. Andra kan jag knappt sova för att det enda jag gör är att tänka på honom. Det kommer aldrig att bli vi, det finns inget vi där! Det finns ett jag och det finns ett han, men vi:et försvann någonstans på vägen,. Kanske fanns det heller aldrig utan jag har bara hoppats och önskat.

Någon gång kommer jag att avslöja en sak för dig, men inte än. Kanske imorgon, kanske om två år. Det vet jag inte, jag vet bara att jag behöver säga det.
Kram Rsjuk

Idag är jag hemma och är sjuk, imorse när jag vaknade hade jag grymt ont i min höft(har gjort något med min muskel) Och sen när jag vakna andra gången vid typ 11 så hade jag en grym huvudvärk och jag känner hur min förkylning är nära! Inte kul! Känner mig helt seg och dåsig....

Hoppas er dag är bättre än min ;)

Bara 4 dagar kvar! :D

NATTI

Nu är det dags att dejta min kudde <3 Jag är en person men grymma sömnbehov ;) Helst 12 timmar per natt eller så ;) Lite svårt att uppnå xD

God natt vi hörs imorgon

Sitter på tåget på väg hem nu. Eller okej ...

Sitter på tåget på väg hem nu. Eller okej lögn, är på väg till Gnesta o där ska jag sitta av tiden till det är dags att åka till bob. i Gnesta ska jag kolla lite på bokhandeln o sen ska jag nog fika :p kanske springer på någon bekant eller något :) vet ni en sak som jag vill försöka göra men som jag sällan gör? Det är att skriva en vacker text på min blogg om någon händelse under dagen. Men det är som att adjektiven inte är min vän och den rätta känslan aldrig infinner sig. Någon dag ska den där riktigt lyckade texten finnas på min blogg och då har jag uppnått ett mål och tänker känna mig nöjd! det är sällan jag är nöjd med saker jag gör och när det handlar om att skriva är jag väldigt kritiskt, det ska inte vara bra, det ska vara bäst.


vecka 20

Nu är jag i vecka 20 (19+2)
Barnet

Barnet är från huvud till stjärt ungefär lika stort som en honungsmelon. Alla foster är ungefär lika stora fram till vecka 20, sedan ökar skillnaderna.

Fostret får nu det vita fosterfettet som ska skydda huden mot fostervattnet.

Vikt 350 gram.

Mamma

Grattis, nu är halva tiden gången! Nu känner många att fostret rör sig i magen men det kan också dröja ytterligare. Livmodern växer och magen blir större. Ibland kan naveln puta ut. Det är inte farligt. Både den och magen åker tillbaka efter förlossningen. Storleken på magen varierar från kvinna till kvinna. Jämför inte med kompisen som är i samma vecka, det är så olika. Från och med nu växer magen däremot mer regelbundet eftersom barnet koncentrerar sig på att just växa. Måttet ökar med ungefär en centimeter i veckan. Nu behöver du också extra järn i kosten. Järn finns i blodpudding, kött, ärtor och bröd. The, kaffe och mjölk försämrar upptaget av järn medan frukt, grönsaker och rotfrukter förbättrar upptaget. De flesta gravida brukar rekommenderas tillägg av järntabletter från denna vecka. Hör med din barnmorska.


Om du är tvillingmamma behöver du tänka ännu mer på att äta riktigt och få i dig ett större järntillskott än de som väntar ett barn.


Flyr

Just nu sitter jag i skolan och försöker fly från mitt skolarbete. Dock vet jag att det bara kommer att straffa mig själv om jag struntar i arbetet, men helt ärligt så orkar jag inte bry mig ;)

Snön bokstavligen vräker ner utanför fönstret. Jag tycker om snö, tycker den är vacker. Snön får mig att känna mig lugn, dock tycker jag inte om regn. Regn är bara kallt, blött och hårt. Snön är vit, mjuk och vacker :)

Nu är det bara 5 dagar kvar, fatta att jag längtar <3


sämst uppdatering

Ursäkta för gårdagens sämsta uppdatering. Jag ska försöka uppdatera bättre idag ;)

Nu är det dags att fixa sig. Vet ni jag drömde värsta drömmen inatt. den var helt deprimerande, min bror tog livet av sig och alla gick runt och var ledsna. SHIT! :( Inte en rolig dröm ska jag säga er. Viken tur att det bara var eb dröm.

Tisdag

Tisdag idag och jag är opepp. Imorse när jag vaknade höll jag på att frysa ihjäl när jag satte foten utanför täcket. Och vet ni, igår när jag gick ut med hundarna på kvällen då hade jag först en vindtät jacka, sen en brun jacka och sen en svart dunjacka. När jag gick i motvind blåste det i alla fall nästan igenom. Inte okej! Jag har tröttnat på att vara en isbit! Har i och för sig bara testat en halv dag sådär men det räcker gott för mig.

Nu ska jag borsta tänder och sådant, sen ska jag åka till min kära skola.... Det är BARA 3 dagar kvar till helg.....

Home

Nu är jag hemma och har ätit mat. Sent blev det xD Nej men det blir ju typ så sent när det är skola. Jag var hemma kl 6 och sen skulle maten lagas ;)

Segt dock. Nu är jag fett trött och vill sova. Ska kanske kolla på film med mamma sen. Har egentligen ingen lust att blogga så det får bli dessa ontressanta inläggen tills jag pallar mer xD

i skolan

Sitter i skolan och väntar på att idrotten ska börja. Jag var nyss på H&M o skulle köpa en ny bh men kom på att jag inte hade tagit med mig klubbkortet så då får de la bli en annan dag ;)

Min lärare kom nyss och bestämde sig för att prata med mig.... Suck jag känner en motvilja gemtemot min mentor. har ingen aning om varför xD

1 vecka kvar! <3

NEJ XD

Nu måste jag snart duscha, sen ska jag byta sängkläder, gå ut med hundarna, kolla på morden i midsommer och kanske ett till inlägg här ;) Tror ni jag orkar göra allt?

Farao

Jag sitter och spelar farao och det gick skitbra till jag blev anfallen och nu lämnr alla min stad.... INTE KUL! men jag hoppas folk flyttar in igen sen annars är jag rätt körd.....

Sista dagen

Okej dagen innan skolan börjar... är jag pepp? Inte ett dugg! Nu ska jag göra ett sista försök att göra klart min engelska. Jag menar visst antagligen ett stort fett ig över hela uppgiften men det är ju bättre att läraren får in den ;) Ha så kul alla. När jag har gjort min uppgift ska jag spela. Måste hålla mig vaken tills ikväll så jag kan somna tidigt. Funderar på att städa lite mer oxå ;)

Till dig 2

Anledningen att jag skriver till dig är helt enkelt för att jag måste skriva av mig och jag litar på dig av en underlig anledningen jag menar det var ett tag sedan vi träffades. Mitt sätt att uttrycka mig på och att få ventilera mina känslor är att skriva.

Jag saknar dig och vill träffa dig. Däremot finns det en person jag saknar mer. Jag har insett det. Jag kommer nog alltid att sakna honom, jag har förlikat mig med den tanken nu. Det kommer att vara så, vi skulle aldrig fungera. Jag gillar honom, det gör jag verkligen och har nog alltid gjort de senaste 3 och 6 månaderna, på ett ungefär. Jag skulle aldrig våga, men jag längtar, jag drömmer och jag hoppas. Vilken tur att jag har lite av verkligheten kvar och kan ta mig i kragen ibland, eller? Jag känner mig bara så vilse och fel helt ärligt. Jag vet att han inte vill ha mig på det sättet och har nog aldrig velat det heller. Visst vi har haft våra stunder. Jag saknar att sitta tryggt lutad mot honom och bara kolla på film. Känslan av att vara trygg och säker vill väl alla ha? Är det så konstigt?

Jag har aldrig sagt "Jag älskar dig" för jag är rädd för vad de orden ska innebära. Jag är rädd att ta ett steg jag inte vill, för helt ärligt så känns det lite tryggt att alltid ha sin ouppnåliga kärlek. Och vad skulle hända om den blev besvarad? Och om det hela inte fungerade sedan? Då försvinner min dröm och min fantasi som har varit med mig så länge.

Du tycker väl att jag är helknäpp. Under den tiden jag kände dig höll du alltid på att "skryta" med alla tjejer du raggade på. Antagligen var det inte sant. Under den tiden jag kände dig höll du på att säga att man inte fick vara feminist, det var du som gav min förra mail en adress "antimansdominans" Jag gick och klurade på det länge och det var du som satte det i huvudet på mig. Det var du som fick mig att hitta en rad i en Lars winnerbäck låt som passade in på den du var men som jag inte ville vara "Vi är inga yuppies med feta cigarrer" Du blev min yuppie med feta cigarrer och du gav mig ett mål att inte sikta efter. Jag ville inte ha någon yuppie med feta cigarrer. Du har satt en hel massa tankar i huvudet på mig och påverkat mig så mycket mer än du anar. Därför skriver jag till dig, för att jag vill att du ska få veta allt det där. Alla de bra och dåliga saker som jag har lärt mig av dig, allt jag lärde mig för att impa på dig ;) Du är en anledning till att jag är den jag är idag. Jag saknar dig.
Kram R

Till dig 1

Egentligen har jag tröttnat på vad allt innebär. Jag sitter nu och lyssnar på en låt på youtube. Jag känner att allt är lite överdrivet och att jag egentligen inte vill. Förresten jag vet inte om du vet, men jag är gravid. Vad säger du nu? Jag väntar mig något skämt om att jag inte vet hur man använder kondom eller liknande, det skulle vara typiskt dig ;) Men så är det. Fast jag har inte tröttnat på tanken att bli mamma, det är allt annat jag har tröttnat på. Dock blir det nog inte bättre av att jag tänker på hur mycket jag har tröttnat på det. Antagligen blir inget det.

I mitt liv finns det faktiskt en del hemligheter, även om jag är ganska öppen. Någon gång täker jag berätta dem för dig, inte idag dock, det är för tidigt. Fast å andra sidan vet jag inte om jag någonsin tänker berätta dem för dig, jag är egentligen ganska vrickad.

Jag är uttråkad, jag vill att något ska hända. Det enda jag gör nu är att gå runt och längta. Jag vill fylla 18, gå till soc för att föröska få en lägenhet så jag slipper bo hemma hela tiden. Jag vill bo hemma, men jag vill även ha valet att leva mitt eget liv i en egen lägenhet. Hur ska jag annars kunna bli vuxen? Det finns däremot ett problem med en lägenhet, mina föräldrar är underhållsskyldiga till jag har gått klart gymnasiet och varför skulle soc ge mig bostadsbidrag då?

Jag längtar oxå till bebis kommer och jag får vara hemma ett år och bara njuta av min bebis. Men det finns så mycket annat jag längtar efter med. Saker som jag aldrig kommer att få, personer jag inte kommer att umgås med på det sätt jag vill. Visst livet blir aldrig som man vill, och jag är överlycklig över min bebis som snart är 5 månader gammal, bara halva tiden kvar till jag får se liten på riktigt <3

Hoppas du orkade läsa allt, för jag ville bara skriva av mig. Jag kommer att höra av mig igen. Jag saknar dig

Kram R

vill

Jag vill men jag vågar inte, seriöst, det känns ju bara larvigt? Och hur fick jag det behovet egentligen? Att skicka ett mail till någon det var evigheter sen jag träffade och evigheter sen jag pratade med. Men en enorm längtan flög just i mig och jag vill! Varför skulle personen bry sig egentligen? Men jag ska hålla mig, jag ska inte skicka något mail, känns bara fel. Jag ska stå emot min längtan att göra det.

Dock saknar jag dig, vill träffa dig, nu när jag är lite äldre och faktiskt lite mer vältalig än förr. Då var jag bara en jobbig unge. Jag märker själv att jag jag har utvecklats, till någon jag kan vara stolt över. Jag kan stå på mina egna ben.

Jag vill skriva allt det till dig och mycket mer. Jag vill träffa dig igen, hm antagligen för att jag är ett uppmäksamhetsoffer som vill att folk ska bry sig om mig och tar den plats jag behöver för att någon ska göra det ;)

Nej men egentligen vet jag inte vad jag vill skriva. Bara att jag vill.

Hundvakt

Idag kommer mormors hund så ska jag passa henne :) Igår kollade jag på gossip girl hela dagen och det lär bli samma idag ;) Ska dock försöka uppdatera lite bättre idag än igår.

Igår vare Let´s dance :) Snart är min tv säsong super, väntar bara på true blood så kommer jag vara lycklig sen ;)

Vem tyckte ni var bäst igår i let´s dance?
Jag tyckte nog att figge var bäst igår ;)

Puss

Familjen annorlunda

Igår tittade jag på första avsnittet av familjen annorlunda. Så många barn som familjerna har vill jag verkligen inte ha! Eller visst jag kanske ändrar mig när jag blir äldre men som det ser ut nu vill jag ha 2 eller 3 barn tror jag.

Jag förstår helt ärligt inte grejen med så många barn. Barn är väldigt uppmärksamhetskrävandre och JAG tror inte att alla barn får den uppmärksamhet de behöver i en så stor familj. När jag gick i 1:an på gymnasiet första gången gick jag i samma klass som en som hade många syskon. Hon var älst av dem. Hon mådde inte så himla bra. Min åskit är faktiskt att jag tror att de äldre barnen på ett eller annat sätt försummas en del av deras barndom. De får inte vara barn utan måste ta massa ansvar för att passa syskon. Familjen som har barn sen innan de träffades, där tror jag det är en annan sak. De har redan fått vara barn utan en massa barnvaktande och sådant. Sen finns det ju så klart de som tycker att det är roligt, men jag tror inte på att skaffa jättemånga barn för jag tror att det är större risk för de älsta barnen att känna sig bortglömda. Det är vad jag tror, sen får alla andra tro vad de vill.

Men jag kommer inte skaffa så många barn, om det inte är så att jag kanske har tre och ska skaffa ett till och får trillingar, då blir det ju en hel massa barn, men då tror jag att det är viktigt att barnen får egentid med mamma och att det finns stöd och hjälp som jag kan få. En avlastingsfamilj eller så. Jag säger inte att jag skulle behöva det för att jag inte kommer älska mina barn utan av just den anledningen. Jag skulle älska mina barn och de är värda att få en massa uppmärksamhet och kärlek som jag inte tror att föräldrar har tid att ge sina barn när de är så många.

Men vad vet jag, jag har aldrig själv levt i det, jag kan bara spekulera :)

Nja

Min Milkshake blev inte jättegod faktiskt, men det var ju kallt och det är gott ;) Har kollat på stolthet och fördom, jag verkligen älskar den filmen.

Imorgon hade jag tänkt fösöka skriva något vettigt här i bloggen. Känns som att det behövs för att bryta av alla dessa simpla "vadjaghargjortidaginläggen"

God natt typ

DÖTRÖTT

Var ju på övernattning så har sovit ungefär hela kvällen hemma sen xD Tänkte uppdatera lite nu och sen kolla på film. Till filmen ska jag ha milkshake, dock har jag aldrig gjort detta förut så får se hur det går, har hittat ett recept som jag lägger upp sen om det blir bra ;)

Övernattningen var grymt rolig och lagom chill. Det var lite singstar och lite spökhistorier och sådant. MYS MYS <3

Juste eftersom att ingen verka vilja ha en tävlig så struntar jag helt enkelt i det.

På söndag kommer dock en nyhet på min blogg, måste ju göra lite nytt ibland ;)

Puss hej

Gnesta

Gnesta är en liten håla, pendeltågets slutstation söder ut från stockholm. Där bor jag, på ett ungefär. Jag har bott där hela mitt liv och ungefär alla i gnesta vet vem jag är. Gnesta den lilla hålan där alla vet allt ungefär. Antagligen är det så att hälften av alla genstabor tycker att jag är helt vrickad som ska ha barn, men saken är den att gensta är ett litet bondsamhälle där det inte är helt ovanligt att folk skaffar barn när de är unga. Det är egentligen inget konstigt i Gnesta. Men i gnesta finns som på alla andra ställen dessa fördomar. Än så länge har inte jag stött på dem, men det är bara en tidsfråga, för alla ungdomar i gensta vet så är det. Jag skiter egentligen i vad alla tycker, det är mitt beslut och jag kommer att klara det toppen! Men jag är inte mer än människa. När min mage börjar synas på riktigt så kommer jag få konstiga blickar och kommentarer, inte bara i gnesta utan överallt. Det är bara det att det finns folk i gnesta som jag inte gillar och som jag tvivlar att någon egentligen tycker om.

Nu har jag tappat tråden helt, det jag ville säga är att gnesta är en liten jävla håla fyllt av fördomar och skvaller. Jag bor där och är en del av skvallerkedjan.

Men jag kommer att bli en bra mamma och skiter i vad andra tycker! Det är mitt barn inte någon annans så varför ska jag rätta mig efter vad andra tycker och inte stå för mig själv och vem jag är? Verkar konstigt, så hoppas alla bara låter mig vara, snälla kommentarer tar jag tacksamt emot så klart, men fan inte dryga.
Puss

Glöm inte att ge förslag på tävling jag kan ha

Övernattning


Är lite sugen på att ha en tävling, så jag tänkte fråga er vad ni vill tävla om? Något som är praktiskt möjlig för mig att genomföra så klart ;)

Jag kommer att ge det vinnande förslaget en länk till sin blogg under en hel dag :) Så sätt igång att skriva era förslag så presenterar jag vinnaren och tävlingen imorgon!

PUSS

dagens upptäckt

Idag gjorde jag och ebba en upptäckt, jag kan spreta jättemycket med min lilltå mohaha

perfekt

tänkte att ni kan roa er med mitt tal jag höll i ettan, är ganksa nöjd med det, dock tror jag att jag ändrade lite men ungefär dett sa jag ;) Värt att tänka efter lite nu va?

Perfekt, vad är det? Kan man vara perfekt?

Jag blev nyfiken på vad perfekt egentligen betyder så jag slog upp det.

Perfekt: Bra på alla sätt, fulländad

Synonymerna för perfekt: Felfri, fulländad, idealisk, utan brister och utomordentlig.

 

Kan man vara bra på precis allt? Det tvivlar i alla fall jag på så jag slog upp ordet.

Allt: Oböjlig, kollektivt hela (mängden av)

Okeej, jag förstod nu, inte så mycket. Ordet allt låter luddigt och jag förstår fortfarande inte vad perfekt är.

 

Så varför inte slå upp ordet fulländad.

Fulländad: Perfekt

Synonymer: Färdig, fullständig.

 

Vem vill vara perfekt? Varför strävar vi efter det om man måste vara färdig, fulländad, felfri, bra på alla sätt, idealisk och fullständig.  Ja jag skulle inte vilja vara det, fast jag kan ju inte förneka att jag ofta strävar efter det. Om jag skulle träffa en perfekt människa skulle jag bli rädd. Vad är det som egentligen gör att vi vill vara perfekta, kanske är det för att vi då har en anledning att trycka ner oss själva: bara för att vi inte klarar av att vara perfekta.

 

Efter att jag slog upp alla ord och synonymerna till dessa så kan jag säga att jag fortfarande inte fått ett riktigt grepp om vad perfekt egentligen är, jag har inte fått det ”perfekta” svaret på vad perfekt är. Det kanske inte finns någon, ordet kanske bara finns för att vi ska kunna måla upp ett bättre liv än det vi har och längta efter det.

 

Jag är glad att jag inte förstår vad perfekt är, för nu kanske jag kan sluta sträva efter någonting som inte är, sluta må dåligt för att jag inte kan vara som något som inte är, perfekt.

 

Hur kan något som finns vara något som inte är?


ebba

Snart ska jag träffa ebba ett tag ;) Trevligt värre! Saknar min lilla plutt <3

Får se

Okej får se om jag kommer iväg på någon övernattning på bob idag. Om det fortsätter snöa så kommer jag ju mest troligt inte att ta mig dit faktiskt. Inte kul när det snöar när man har saker planerade.

Min syster har köpt en kamera, jag vill oxå ha den! fast i grön, hennes är lila. Så om någon skulle vilja skänka mig pengar så jag kan köpa en sony w320 så skulle jag bli glad, själva kameran kostar 1400 och sen måste jag ju ha minneskort till ;) MOHAHA

Nattblogg... Jag kan inte sova så för at...

Nattblogg... Jag kan inte sova så för att göra mig trött skriver jag ett inlägg :p undra hur mycket man blinkar under ett helt liv?


Svar till gnestabo

Nu vet jag inte om Gnestabo läser min blogg fortfarande men skulle väldigt gärn veta vem du är :)

"Vill bara säga att du är så otroligt stark.
Alla vet att i Gnesta går det en massa rykten,
och jag har hört flera undra "vem är pappan",
och du har antagligen fått höra den frågan ännu mer.
Jag vill bara att du ska veta att du kommer klara dig hur bra som helst, med eller utan pappans stöd.
Du verkar vara en toppentjej med fötterna på jorden, och jag tror inte ungen kan få en bättre familj än att få dig som mamma!

Kämpa på, för vi hejar på dig!"

Kan ju säga att jag är inte förvånad, gnesta är en liten håla där alla ska lägga sig i allt. Tänker inte skriva ut vem pappan är på bloggen med hänsyn till honom och för att jag inte vet vart han står eller vart jag vill ha honom. Din kommentar gjorde mig glad, dock är det så att min blogg är lite konstig så den visade inte din kommentar förut. Jag blir glad när jag läser din kommentar, det känns skönt att få en bra kommentar. Har nästan bara fått det men just nu har jag gått runt och tvivlat på om det var rätt att behålla(jag vet att tvivlandet bara är en fas sen jag var typ 14 har jag velat ha barn) Och sen har jag gått och tänkt " tänk om det är något fel på mitt barn, tänk om det kommer att dö i magen" såna grejer och då betyder positiva kommentarer så mycket mer :)

GAHHH

SL strular! Här försöker jag vara duktig och registrera mitt sl kort så jag får ett nytt ifall jag tappar mitt. men nej då det går inte att registrera!!! :@ Jag blir så lack på sådant faktiskt.....

Juste min bror blir 20 idag så säg grattis till honom vet jag ;)

Lite om narnia då. Den var bra och så där lagom mycket 3D. Det var inte en massa jobbiga effekter utan man såg djupet och det blev bra men så klart var det ju lite effekter ;) Och alla som inte är så inne på Narnia kan ju kolla på den bara för att kung Caspian är snygg, mohaha. Jag tycker han är väldigt snygg, kan vara för att jag ser vissa likheter mellan honom och Orlando Bloom ;)


<---Ben Barnes Orlando Bloom--->


Städar

Nu håller jag på och städar(detta är ett tindsinställt inlägg så att jag ska slippa avbryta min städning) Jag plockar bort gamla grejer som är totalt onödigt att ha kvar. haha är världsabäst på att samla på mig skräp xD Och sen säger jag att jag inte har någon plats för något xD Det är liite komiskt tycker i alla fall jag ;)

Har kollat lite på barnkläder och hittat en hel del söta grejer, kan ju inte köpa allt kanske, men nästan ;)

Bebis

Vecka 19 nu då (18+1)Barnet

Nu syns naglar, hår och ögonbryn.

Vikt 280 gram.

Mamma

Du ökar med ungefär ett halvt kilo i veckan, men det är olika från kvinna till kvinna. Magen börjar märkas tydligt nu. Kom ihåg att äta rätt och röra på dig. Promenader är jättebra motion. Du vill kanske läsa mer om graviditeter, förlossningar och hur det är att bli mamma. Här på Vårdguiden har vi samlat många artiklar om olika saker som rör graviditeten men det finns också en mängd böcker, tidningar och andra internetsidor om graviditet och förlossningDags

Nu ska jag sova haha ;) Narnia var grym men skriver i morgon för nu är jag för trött haha. Har beställt andra säsongen av gossip girl nu, det gör mig glad ;) Nu är det till att spara alla pengar jag har och bara lägga de på saker som jag verkligen behöver. Måste ju ha råd att köpa saker till lillen :) Imorgon får ni reda på vad som händer liten denna vecka ;) Spännande.
Puss och god natt

GLAD

Idag blir det bio faktiskt :) Så nu är jag en glad människa mohaha. :)

Tänkte uppdatera lite om min graviditet faktiskt ;)
Imorse vägde jag mig, ställer mig på vågen varje måndag för det känns bra att hålla koll. Nu har jag gått ner ytterligare 1 kilo, hur gick det till? det har varit nyår och jag har ätit massor? SKUMT! samanlagt har jag gått ner 7 kilo på denna graviditet och det mesta gick jag ner i början för då slutade jag svulla massa godis och sådant. Nu har jag vägt samma i en dryg månad och så kommer detta, jag ha gått ner 1 kilo till. I vanliga fall så är man väl glad, men jag tycker att det känns konstigt. Det känns onaturligt att gå ner under graviditeten när jag inte ens mår illa och så.

Jag har nu en mage som även känns när jag ligger ner, min livmoder måste sjunka in när jag lägger mig ner för det tog typ fram till nu för mig att känna den hårda livmodern som gömmer sig i mitt fett ;) så nu går det framåt. Dock hoppas jag att magen dröjer ett tag till eftersom att jag jobbar som simtränare och skringer runt i baddräkt. (Gravidbaddräkter är grymt fula) Jag har hittat en snygg men den kostar 600 spänn... Inte värt det. Så jag hoppas att jag får sån mage att jag bara kan köpa en storlek större i baddräkten, inte någon special;)

Jag måste köpa en större BH. Känns som om brösten ska ploppa ut ur mina nuvarnade bhar. Dock har jag inte behövt köpa några större kläder, kan bero på att jag alltid har mjukiskläder på mig haha. Men när jag får mer mage ska jag köpa ett par mammajeans, tycker dom är farsinerande faktiskt xD

Så nu är ni lite uppdaterade om mig ;) Puss hej

uppe tidigt

Idag känns det bra :) Idag ska jag vara aktiv, eller något xD Ska städa mitt rum lite. Tänker nog inte ta allt men en del är ju bra ;) Måste rensa ut min garderob och plocka iordning alla grejer på golvet och överallt. Sen någon annan dag blir det dammsuga, skura och dammtorka. Måste även börja fundera på hur jag ska ställa min saker så jag får plats för en bebis i mitt rum ;) Visst mitt rum är ganska stort men skulle kännas ganska dumt att ställa sängen mitt i rummet xD för det är bara där jag har plats just nu haha ;) Sen om mamma mår bra idag så ska vi åka på bio;) så nu håller jag tummarna för detta faktiskt! :D

Nu ska jag gå och kolla om min mamma är vaken för hennes hund saknar henne väldigt mycket nu xD

PUSS

.

vad ska jag skriva? Alltså egentligen? Hm ingen aning, vi skulle ha åkt på bio idag, men mamma mår illa så det blir imorgon ist... men då är det ingen mellandagsrea längre(eller hur?) Och då kommer jag inte att kunna hitta en bra billig kamera..... Jag känner mig sur just nu, eller snarare ledsen typ. Jag vet inte, bryr mig inte. Måste hitta på något att göra idag dock. Jag borde egentligen städa mitt rum men det orkar jag inte. Jag tar det någon annan dag.... Ha så kul

dag 1

första dagen på året och helt ärligt känns det inte bra. Vad är det för mening? Någon som vill ha en inneboende? Jag ställer gära upp (om jag slipper betala) Nej men helt seriöst hur fan ska det här gå? jag kommer inte att kunna bo hemma sen så är det bara..... KUL

RSS 2.0