5 dagar

Idag är det 5 dagar kvar till beräknat datum och just nu känns det som om bebis aldrig vill komma ut.... Idag stannade jag hemma för jag har så ont att jag knappt kan gå... inte kul o klämma en nerv! Fett ont. Har inget mer o skriva än att jag vill ha bebis nu nu nu nu nu!

Vecka 40

Vecka 40 (39+1)

Barnet

Nu är barnet helt utvecklat och redo att komma ut vilken sekund som helst. Trots detta kan barnet stanna kvar i två veckor till. De flesta barn föds på natten.

Barnet kan väga allt mellan 2,5 och 4,5 kilo och vara 46-55 centimeter långt. Nu är det trångt därinne.

Mamma

Har barnet inte kommit än? Känns det frustrerande? Ta det lugnt. Även om det känns omöjligt, försök fokusera på något annat än förlossningsdatumet. En graviditet varar allt från 37 veckor+0 dagar till 41 veckor + 6 dagar. Passa på att vila och äta mycket kolhydrater innan förlossningen så kommer du att orka bättre. Sov, sov, sov eller vila om du inte kan sova! Du behöver alla krafter. Under det aktiva skedet av förlossningen gör du av med lika mycket kalorier som en maratonlöpare gör av med varje timme. Dessutom kanske du kommer att vara vaken i ett dygn kring förlossningen.


mysko

Att vakna, gå upp och inte mötas av en glad hund som ligger i soffan utanför mitt rum. Att släppa ut den andra hunden från mamma, gå ner och bara ge en hund mat, det känns konstigt. Att gå ut med bara en hund, det känns konstigt. Jag hade svårt att sova inatt, jag saknar min hund<3 Han är borta och det får jag acceptera, men jag kommer att sakna!
Idag är det dags för skola igen efter 5 veckors praktik och en veckas lov. Känns väl sådär, eller vad säger man. Min plan var att inte behöva gå dit, att min bebis skulle ha kommit, min bebis plan var visst att stanna. Idag är det sex dagar kvar till beräknat datum och jag ska till skolan. Jag ska träffa mina vänner och lämna in massa böcker så jag slipper ha dem kvar ifall jag skulle börja föda barn typ nu. Hoppas alla får en bra dag, det ska jag ha i alla fall. Hej då!

Hugo <3

Det känns tomt! Så in i helvetes tomt känns allt! Sen jag var åtta har du funnits där och vaktat mig och nu är du borta. Jag kommer aldrig mer att få klappa dig eller se dig hoppa runt av lycka för att jag har kommit hem. Du har alltid funnits där, om jag var ledsen fick jag krama dig. Du satt helt stilla även fast du inte tyckte så mycket om att bli kramad, du ville trösta mig. Från och med när vi fick dig märkte du att jag var minst och behövde beskydd. Det har du sedan alltid gett mig. Vissa dagar kunde du punktmarkera mig hela dagen, inte vika från min sida. Jag kommer alltid att minnas första dagen vi fick hem dig. Du nosade lite på fläderträdet på tomten, sen gick du in och kissade på min och min brors rumsmatta. Och jag kommer aldrig att glömma när jag en dag tältade på tomten din först sommar och pappa gick ut och kissade med dig vid 5 på morgonen, sen vägrade du gå in för du var livrädd för alla rådjur som skällde, men du skulle minsann ligga utanför mitt tält och vakta mig från de farliga odjuren som lät <3 Du har alltid varit speciell för mig och jag saknar dig så otroligt mycket. Min lilla Hugo, du kommer alltid att leva kvar i mitt minne, aldrig kommer jag att glömma dig! Det känns hemskt, du är borta! Du som skulle leva för evigt finns inte kvar, du som skulle överleva allt, en tanke från en 8 åring som inte vill se döden, nu finns den här helt tydligt. När jag nu sitter framför min dator och skriver detta och du inte ligger vid mina fötter som du så ofta har gjort. Jag älskar dig Hugo och du kommer alltid att vara min bästa vän <3
Du kommer alltid att leva kvar i mig <3

R.I.P

R.I.P Hugo <3
Jag älskar dig gubben! <3

sista dagen

Idag är det sista dagen på min praktik, är så svinigt trött så orkar inte skriva mer.... Ni får en blid... Hej!

1 dag

nu är det en dag kvar på min praktik... och helt ärligt känns det lite sorligt! Kommer sakna alla där<3 Men det känns även skönt att det är slut och det "normala" börjar igen, alltså skolan. På mvc gick det bra, bebis har fixerat sig nu och sjunkit längre ner i bäckenet. SWEET! det kanske blir bebis snart, kan man ju hoppas i alla fall! Snart klar med ett arbete till, då har jag bara 1 och ett halvt arbete kvar sen ;)

MVC

Mvc idag då, ska vara där kvart i fyra men för att kunna ta mig dit måste jag åka från praktiken halv 2 xD Känns ju lite konstigt kanske ;) Men vad gör man inte! Gick upp halv 6 imorse, lite onödigt tidigt kanske men man måste ju hinna med allt som ska göras på morgonen och så xD Just det vet ni, igår kväll tror jag att jag hade lite kraftigare förvärkar, typ 3 st... Hoppas något är på gång nu! Fast det betyder att jag måste plugga som en tok, men har snart bara en grej kvar att göra så det känns skönt! Verkar kunna bli en hyfsad dag idag då blir jag glad :)

2 dagar kvar

Nu är det två dagar kvar av praktiken, och imorgon så slutar jag kvart över ett för ska till barnmorskan. Ganska skönt att sluta tidigt minsann. Detta blir min första hela vecka som jag går på praktiken, ja om jag inte skulle börja föda barn förstås xD Men det vet man ju aldrig och lillskit verkar ju inte ha bråttom ut inte.... är less på dessa svullna ben och fötter så liten skulle väldigt gärna få komma ut nu!
Nu ska jag spela lite frontierville och sen ska jag plugga lite! OMG vad jag måste hinna klart med grejer! SHIT!

undrar

Nu börjar jag faktiskt undra, och fundera över när bebis tänker komma ut, och om det kommer att gå bra. Inte så att jag är nervös eller sådant, mer nyfiken liksom. Jag vill ha min lilla bebis nu och dagarna kryper närmare inpå, men tänk om jag går över två veckor? Det orkar jag seriöst inte faktiskt. Men okej, nog funderat om det. Idag är det praktik, jag som trodde på en sovmorgon men så skulle mamma jobba i alla fall så kommer vara där kl 8. Okej om jag hade fått min sovmorgon hade jag sovit i öh, typ en halvtimme längre, så det kanske inte är jättemycket att hänga i julgranen inte. Så nu hinner jag inte skriva mer, vill tillbaka till min säng men ska motstå denna frestelse ;) Ha det bra
<--Gemma & Hugo-->

3 dagar

Okej jag räknar ner, det är 3 dagar kvar på praktiken. Jag räknar dock mest ner för att jag är en dålig människa som inte har gjort alla mina skolarbeten... Ska nog försöka göra lite ikväll! Elller jag SKA gör ikväll! Så det så! Om jag så bara skriver 3 rader eller något så har jag gjort lite i alla fall! Jag måste verkligen skärpa mig och sätta igång.... Men det finns ingen motivation, det enda jag har motivation till är att bebis ska komma ut snart <3

Tisdag o trött!

Idag är det ärtsoppa till lunch på praktiken, så jag tar med mig egen... SUCK! är halvt förkyld och orkar inte med det... Orkar inte med att vänta, men egentligen går dagarna ganska så fort faktiskt, har inte tid att vänta förrän jag kommer hem om dagarna och då är kl typ halv 6 och jag går och sover 10. Dagarna går, ganska fort faktiskt, det är egentligen ganska sjukt. Idag är det tisdag, efter denna dag är det bara 3 dagar kvar på praktiken, jag kommer sakna stället! Men jag kommer oxå hälsa på, är mer eller mindre tvingad av personalen haha ;) Men som sagt, det gör mig inget, jag trivs :)

4 dagar

Okej nu är det 4 dagar kvar av min praktik och jar har 3 uppgifter som ska vara klara till efter praktiken...Vilken framförhållning jag har... Suck blir ju mörkrädd på mig själv! Nej men har ingen motivation till skolan över huvud taget, så med en av uppgifterna har jag en idé, en brilliant sådan xD Praktiken idag gick bra, känner mig faktiskt inte helt utmattad, så får se hur morgondagen blir. Puss

Vecka 39

Vecka 39 (38+1)

Barnet

Barnet är ungefär 50 centimeter långt. Det har vuxit färdigt nu men kan fortsätta öka i vikt. Allt handlar nu om att förbereda sig på livet utanför din trygga mage. Barnet producerar fett för att klara sig i kylan utanför magen. Levern och hjärtat lagrar näring för att ta till vid syrebrist under förlossningen. Näringen hjälper även det nyfödda barnet att klara sig utan föda det första levnadsdygnet.

Vikt 3 450 gram.

Mamma

Symfus-fundus är nu 33-38 centimeter. Kanske du känner dig som en jätte. I början av graviditeten är livmoderhalsen riktad bakåt för att hindra att öppningen vidgas. Nu ändras riktningen och livmoderhalsen kortas ner några centimeter. Du kan känna dig tung och trött samt ha kraftiga förvärkar. Men härda ut, snart är förlossningen här.

Vila!

Vila så mycket du kan, du behöver alla krafter. Har du svårt att sova på natten, ta igen det på dagen. Det gör inget om du vänder på dygnet, det kommer du i alla fall att göra när barnet är ute. Bättre att ständigt vara så utsövd som det går, eftersom du inte har någon aning om när förlossningen sätter igång. Kanske får du inte sova på 24 timmar om du har en lång latensfas med värkar som håller dig vaken. Så sov så ofta du bara kan innan! Har du svårt att sova - vila istället.


13

Idag är det 13 dagar kvar. Ledsen att jag inte uppdaterade igår men jag städade hela dagen och orkade verkligen inte bry mig om att starta min dator ;) Inget har hänt på bebisfronten inte.... liten ligger kvar och verkar trivas med det, sabla unge xD Idag är det första dagen på sista veckan av praktiken, tror ni jag klarar hela veckan? hittills har jag varit hemma i alla fall en dag i veckan så vi får se ;)

Ganska tråkig

Jag är egentligen ganska tråkig just nu på min blogg. Men vad finns det att skriva? Det händer inget speciellt. Jag går runt och vill att bebis ska komma ut, jag måste fixa klart det sista för bebis och jag måste plugga... Vad mer? Jag orkar inte göra mer i mitt liv än så. Det tar på krafterna att vara gravid och till och från bli snurrig på grund av några kristaller i innerörat. Ni får ursäkta min ganska så tråkiga blogg... Ska försöka komma på något roligt att skriva men kan ingenting lova.

15

idag är det 15 dagar kvar och nu börjar operation starta förlossningen (hoppas alla tar detta med en nypa salt) Nej men jag ska hålla på och städa och plugga idag, så dagen blir inte sådär jätterolig kanske, men det måste ju göras, och då kan man ju se till att springa i trappor lite extra, eller bära ner en lite tyngre grej till källaren eller något haha ;) Vad ska ni andra göra idag då? någon som vill dela med sig?

16

Idag är det 16 dagar kvar, vill nu nu NU! Just för tillfället sitter jag på mammas kontor och väntar på att hon ska sluta jobba.... Okej ganska lättroat när jag han sitta på facebook och blogga och så ;) Dock har jag inte så mycket att skriva om så kanske inte va så kul med bloggen i alla fall haha xD HA det bäst och håll tummarna för att bebis kommer i helgen! ;) <3
Glöm inte och gissa vilken dag bebis ska komma! :D

fredagsmys

eller något... Hm, gå och lägga sig kl 10 på kvällen och sova till tio dagen därpå? Det låter som bra fredagsmys xD Idag är det sista dagen på denna veckas praktik, vilket betyder att det är endast 5 dagar kvar av praktiken allt som allt efter idag, ganska skönt! Dock är det ju skola sen, hoppas på ett sätt att jag inte kommer åka dit mer än för att lämna mina böcker haha xD Fast samtidigt vill jag ju träffa min vänner som jag inte har träffat på 5 veckor nu, för vi hade ju påsklov precis innan praktiken:P Jobbigt värre, dock visar sig ju allt i slutändan så vad finular jag på över huvud taget? :P Ha det bra :)
Gammal bild på mig och finaste Ebba <3

Brist

Har varit på praktik idag dåra, inget mer spännande har hänt, har känt av lite långt ner i magen, känns bra för det betyder förvärkar ;) och det gör mig glad, jag vill träffa min bebis! <3

En undran

Fick en kommentar där personen undrade varför jag vill att bebis ska komma ut tidigare. De flesta som är gravida är ganska så less på slutet har jag hört, de vill inget annat än att bebis ska komma ut. Jag vill att bebis ska komma ut, vill kunna röra mig normalt, utan vattenfyllda fötter och en unge som trycker på kissblåsan varje gång jag reser mig. Sen om jag skulle springa i trappor för det vet jag inte, jag vet inte heller om det fungerar ens. Men jag funderar ibland, för att jag är less. Sen kan inte jag bestämma alls när bebis ska komma ut. Så helt ärligt, jag vill träffa mitt barn, men kan inte bestämma när, det är upp till bebis.

HOPPSANSA

Jag kom inte på någon rubrik... Är så trött så jag skulle kunna somna vilken sekund som helst om jag skulle lägga mig ner i min säng.... Var på praktik idag och det gick bra! Kände mig faktiskt halvt pigg till och med xD INTE NÄR JAG SEN KOM HEM! Nu vill jag bara soooova! Ska börja springa som en tok i trappor och lyfta tunga matkassar, sånt ska tydligen starta förlossningen haha ;) Så då vet ni vad min fritid består av xD

Praktik

Praktik idag igen då! Nu är det fan inte många dagar kvar egentligen ;) åtta dagar med idag inräknat! Måste sätta igång och göra alla uppgifter. Okej, har "bara" 3 kvar, och en fattar jag noll på... SUCK! Men idag är det som sagt praktik och jag jobbar mellan kvart över åtta till 3. Skönt med kort dag. Känner mig nämligen lite trött faktiskt. BLÄ!!!!! Men va tusan, efter idag är det endast 7 dagar kvar.
GLÖM inte o gissa datum ;)

19

Det händer inget! Jag vill ha bebis nu! Dock är det 19 dagar kvar till bf, men jälvar att jag tänker vänta så länge! Nej det kan ju folk fetglömma.....


det snurrar i min skalle

Som rubriken säger! Hm... troligen är det nån skit med mina kristaller i innerörat trots allt.... Det kan tydligen ta månader att bli bra... Vad ledsen jag blir då. För om det snurrar som igår så kommer jag inte våga gå med min bebis, bara sitta eller ligga ner. Jobbigt värre. Är hemma idag för det snurrar fortfarande en del faktiskt och sen har jag huvudvärk.... NOT FUNNY NO! Men men ska försöka få lite skolarbete gjort i alla fall.... Måste ju se till att bli klar någon gång under denna livstid haha XD Eller under dessa två veckor vi fortfarande har praktik för allt ska vara klart sen. Vill bara lägga mig ner och sova. Igår skulle jag gå och vila vid 6 för det snurrade så mycket, vaknade vid 9 xD Kollade på en unge i minuten, gick och la mig sov till 10 idag XD Så mycket sömn borde man inte kunna få och fortfarande vara trött..

Vecka 38

Vecka 38 (37+1)

Barnet

Barnet förbereder sig nu för att födas. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Ungefär sex procent föds före fullgågna 37 graviditetsveckor. Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Man anser då att graviditetslängden finns i ditt barns arvsanlag. Det anlaget har alltså bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj. Att barnet vuxit till en viss storlek samt om föregående fosterdel är fixerad eller inte har ingen direkt betydelse för när förlossningen sätts igång, men moderkakans livslängd spelar in.

Vikt 3 200 gram.

Mamma

Vissa kvinnor ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Båda sätten är helt normalt. Däremot ska du vid plötslig viktökning eller viktnedgång kontakta din barnmorska. Nu kan det vara svårt att hitta kläder som räcker till. Klä dig bekvämt. Bylsiga, luftiga tröjor och byxor är helt rätt. Du har nog att fundera över och behöver inte öka bekymren genom att klä dig obekvämt. En del gravida kan uppleva en ilande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten. En del kvinnor drabbas av besvär med diarré i slutet av graviditeten. Det beror troligtvis på en ökning av hormonet prostaglandin som har till uppgift att tömma tarmen inför förlossning.

Den allra sista tiden brukar de blivande föräldrarna ägna tid åt att ”boa”. Städa, pyssla, gå igenom lådor och garderober. Samtidigt som detta är ett förberedelsearbete blir det också en bearbetning av det förgångna.

Navelsträngen runt halsen

Oroar du dig för att barnet ska ha navelsträngen runt halsen när det föds? Att navelsträngen sitter runt barnets hals är mycket vanligt. Ungefär en femtedel föds så, men det är oftast inga problem eftersom barnmorskan lätt kan lossa den vid födseln.


BLÄ

Vill inte vänta mer nu! är less!... Idag är det praktik och har ingen lust med den heller helt ärligt, har tappat orken. Borde gå dit det vet jag och jag ska försöka orka gå så mycket det går för jag måste ju klara praktiken, jag måste ju få godkänt! Ha det bra alla, här hände det inget inatt, bebis ligger kvar ;)

Glöm inte att gissa datum för när bebis kommer ut, jag är beräknad till den 5:e juni :P

Gissa

Okej tänkte starta en liten lek, när tror ni bebis kommer? Börja gissa datum nu :) Den som vinner får en fet länk ;) och kanske något mer, har ju kanske lite tid att fundera! har flera samma datum så lottar jag ;) Börja gissa!

Jämför

35+2
och nu
37+0

21

21 dagar kvar... Inatt när jag var tvungen att gå upp och kissa hade jag även en förvärk. Känns bra att dom finns där, kanske 2 per dag eller så. Då vet jag att något någon gång kommer att hända. Dock är det massa saker kvar att fixa hemma men jag vill träffa bebis nu! Så därför ska jag städa och vara allmänt duktig idag haha;) Om jag rör på mig mycket och sådant kanske det sätter igång ju! Det vill jag!

.......

Är på fett dåligt humör idag! Har ingen lust med något förutom att vara sur helt ärligt.... Jag ska nog lägga mig igen och se om jag vaknar på rätt sida denna gång? Hm kanske? Jag víll ha min bebis nu! Men det är visst 22 dagar kvar till bf.... SUCK!

VILL

Nej nu vill jag träffa min bebis! vill att bebis ska komma NU NU NU!! dock är det ju ett tag kvar till beräknat datum, men huvudet ligger ner, magen har sjunkit ner en aning och lite förvärkskänningar har jag haft. HOPPAS! Dock kan man ha förvärkar i typ flera veckor innan något sätter igång men så ska vi inte tänka inte ;)

fredag den 13:e

idag är det visst fredag den 13:e maj xD praktik idag då, känner mig himla trött och vill sova haha xD Men måste gå! Vikigt att hinna så mycket som möjligt faktiskt :) Annars händer det inte så mycket idag, ska nog försöka göra lite skoluppgifter så de blir klara någon gång ;)

Svar på två frågor

1. Kommer du att kunna blogga lika mycket? Och kommer du att lägga ut bilder på babyn?
Jag tycker inte att jag bloggar så mycket nu skulle nog snarare säga att jag kanske har lite mer tid. Inte första veckan sådär men sen skulle jag väl tro att ni kanske kan få lite vettiga inlägg oxå ;) Huru vida jag lägger upp bilder på bebis eller inte vet jag inte. Antagligen kommer väl några bilder upp men kanske inte en så här värsta explotion av bilder, får se lite hur det ser ut ;)
2. När är du beräknad?
Jag är beräknad till 5:e juni så det är 24 dagar kvar idag ;)

MVC

Idag var jag hemma, vaknade med väldigt ont i halsen och snoret bara rann + att det snurrade lite i huvudet så bestämde att det var bättre att vara hemma och ta det lugnt och orka med morgondagen på praktiken :P
Sen var det MVC idag oxå, och idag följde mamma med. Så mamma fick lyssna på bebis hjärta och känna hur bebis låg och så ;) Bebis ligger med huvudet neråt, inte fixerat än dock men det kan ske under natten eller när som helst. Man vet aldrig ;) Mamma gissar oxå på att bebis är ute om en vecka, hoppas hon har rätt vill träffa liten faktiskt! <3 Allt var bra med bebis och mig. Undrar ni något mer så fråga :)

onsdag visst

Idag blev det visst onsdag ;) Gud så skönt att det snart är helg! Idag är det praktik som vanligt, och känner mig lite bättre än igår så det här ska nog gå bra ;) Sängen verkar i och för sig VÄLDIGT mysig att bara krypa ner i igen :P Näsan rinner fortfarande lite och jag har ont i halsen och hostar lite slem. Men det är bra att jag hostar slem för då betyder det att det lossnar från halsen :P Ha det bra

KUL

Orsaken till yrsel har eventuellt fastställts, allergimedicin. En biverkning som 1 på 1000 får alltså mycket ovanlig. Jag har alltid ätit den medicinen men nu antagligen för att jag är gravid har det blivit något konstigt. För sen jag kom hem från sjukan har jag inte tagit någon medicin, fram till igår kväll för då var jag tvungen, och nu har det börjat snurra igen... INte alls mycket men tillräckligt för att det ska kännas jobbigt. Så nu blir det att inte ta någon mer tablett och och hoppas på att jag tål dem nästa år när jag inte är gravid mer ;)

Tisdag

Tisdag idag! Snoret rinner, hoppas det slutar för jag ska på praktik idag! Måste vara där så mycket det bara går nu ju. Kan inte hålla på att vara sjuk hela tiden. Idag blir det typ fika hela dagen, ganska så chill faktiskt, och ett bra sätt att kurera sig på med haha ;) SUCK orkar inte vara snorig och ha ont i halsen. Hoppas ni mår bättre :) Puss

Vecka 37

Vecka 37 (36+1)

Barnet

Barnet ökar fortfarande i vikt, men växer inte så mycket på längden längre. Barnet är fullt medvetet. Det lagrar näring i sina organ för att klara eventuella påfrestningar vid förlossningen. Barnet tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Ändå är lungorna de sista av barnets organ som mognar. Nu ligger de flesta startklara med huvudet nedåt. Om inte, brukar man försöka vända det.

Vikt 3 kg.

Tvillingar

Om du väntar tvillingar kan det vara dags att föda nu. Vecka 36 till 37 är genomsnittslängden för en tvillinggraviditet.

Mamma

Det kan vara dags när som helst nu, men ta det lugnt. Många går längre än 40 veckor, särskilt förstföderskor. Att föda mellan vecka 37+0 och fram till vecka 41+6 anses normalt. Ditt fundusmått har planat av nu och växer inte lika snabbt. Många barn sjunker djupare ner i bäckenet nu. Det är vanligare om du fött barn tidigare. Brösten producerar redan råmjölk. Bäckenet är utvidgat. Den allra sista tiden kan gravida kvinnor få svårt att sova. Kanske kan man se det som en förberedelse inför alla vakna nätter som väntar tillsammans med babyn.


Bild

35+2

Såja

Sådär nu är båda spjälsängarna uppe och skötbordet med :D SKÖNT! Nu ska jag ta tag och göra lite skola, sen damma och dammsuga mitt fina rum ;) Känner mig effektiv idag och typ frisk. Så imorgon äre praktik som gäller faktiskt ;) Ja om jag inte blir akut sjuk under natten igen, men det ska jag inte bli! Haha min bror är orolig, mamma och pappa har åkt iväg till karlstad för att kolla på opera så han vill inte att något ska sätta igång nu inte ;) Han är lite söt min bror. Helt ärligt känns det inte som om bebis vill ut än så han kan vara lugn. Men för varje dag som går desto större är ju chansen :) Min lilla plutt <3

Söndag igen

Söndag morgon... Mitt mål idag är att klara av att vara uppe hela dagen utan att behöva vila 2 timmar, känns som om jag kan behöva klara av det faktiskt, det är ju praktik imorgon. Sen utöver det så har jag lite små mål sådär, damma mitt rum och kanske dammsuga, bära upp skötbordet och skruva ihop en säng. Ja det var typ allt, och det borde jag klara av, eller vad tror ni?
Vad ska ni ha för er idag?

Vackert


Okul

Jag är hemma sedan igår, åkte hem vid 1 tiden. Skönt att slippa ligga där! Dock är jag inte helt frisk. Är slut i huvudet och väldigt trött! Men som jag mådde när jag åkte hem igår känns bättre att må hemma än ligga på sjukhus. Kunde ju gå äta och dricka så varför ligga kvar? Finner inget nöje i det?
Dock vill jag träffa min bebis nu! Har börjat längta massor. Kan vara dags att komma ut nu lilla bebis va? Det är ju bara 29 dagar kvar i alla fall så? Låter väl okej? Hm huvudet ligger nedåt nu i alla fall, det är väl det enda jag kan glädja mig åt nu? ;) Är för trött för att blogga.... Vill bara sova, men lite uppdatering tänkte jag att ni skulle få allt :P Puss

Inte humant att börja borra kl 7 på ett sj...

Inte humant att börja borra kl 7 på ett sjukhus. Jag vet inte riktigt om jag hade lust att vakna av en hjärtattack faktiskt. Dock var det bättre än att vakna av att allt snurrar, det gjorde jag igår natt. Jag ligger på kortvårdsavdelningen, allt är bra med bebis. Vi åkte in för att det aldrig kunde sluta snurra i mitt huvud. Än så länge känns det bra, kan fästa blicken utan att den åker iväg av sig själv. Jag känner mig hungrig på riktigt, inte bara illamående o spyfärdig. Undra vad det var jag drabbades av? Jag vet inte men jag vet att som jag mådde igår, så dåligt har jag nog aldrig mått. Nu borrade de igen o jag ska testa att resa på mig för första gången denna dag o se ifall allt börjar snurra. men jag ska hem idag. Jag tänker inte ligga kvar här en natt till. Jag känner mig trött men jag behåller mat och vatten. Jag kan gå utan att hålla i mig o utan att det känns som jag ska svimma. Så jag ska hem idag! Hem o kolla på så ska det låta!


planen

Planen idag var att åka på bob efter praktiken men det orkade jag verkligen inte. Är grymt trött, och vet ni varför? Jo jag trillade i morse, eller jag halkade gled på knäna och sedan lite med händerna i backen oxå. Var egentligen ganska otäckt och hade lust att inte åka till praktiken efter det, men jag är glad att det blev så ;) Alltså att jag åkte till praktiken. Idag var det full rulle så hann knappt känna efter att jag egentligen var trött haha, dock värker min ljumske nu... jävla sträckning...

4:e maj

idag är det 4:e maj, en halv minysgrad och snö på marken.... Nu ska jag till praktiken, ha det så kul. Finns inget mer att skriva eller berätta, för jag är sur, vädret är dåligt och jag vill sova.... Hej

3:e maj

Idag är det tisdagen den 3:e maj och halv sex klev jag upp, det snöade...
Praktik idag, känner mig ganska seg. Nu är det dags att fixa sig ;) Hoppas alla får en bra dag! :D
Förr hade jag motivation att fota

soft

sockerbelastningen gick som väntat ;) har ingen graviditetsdiabetes här inte :P

Vecka 36

Vecka 36 idag ;) eller ja 35+1 men är i 36:e veckan ;)

Barnet

Om du väntar ditt första barn ligger det troligtvis i rätt position nu, uppochned.(inte min bebis inte) Tycker du att bebisen rör sig något annorlunda jämfört med tidigare? Det kan bero på att det är trångt därinne, men är du minsta orolig prata med din barnmorska. Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan det minskar snarare eftersom din kropp absorberar en del av det. Hjärnan är färdigväxt. En del psykologer säger att barnet redan nu är medveten om sitt "jag" eftersom det kan svara på saker med till exempel sparkar.

Vikt 2 800 gram.

Mamma

Din livmoder är 32-35 centimeter. Din mage kan börja sjunka ner lite och det blir lättare att andas, men det kan fortfarande vara svårt att hitta en bekväm sovställning. Många gravida upplever att de behöver kissa ännu oftare än tidigare. Det beror på att livmodern trycker på urinblåsan. Nu kanske din vikt stannar till förlossningen. Kolostrum eller råmjölk kan läcka ur dina bröst fast bebisen ännu inte är född. Glöm inte att börja ladda med kolhydrater. Pasta är bra mat inför förlossningen. Tankarna rör sig säkert mer och mer kring barnet kanske känner du oro inför förlossningen. Men en dag finner du att längtan efter att träffa barnet har tagit överhanden och att eventuell rädsla har bytts ut mot längtan efter förlossningen.

Kejsarsnitt

Ska du förlösas med kejsarsnitt? Ungefär tjugo procent av alla förlossningar sker med kejsarsnitt. Av dessa tjugo procent är 40 procent planerade och 60 är akuta snitt. Det finns många olika orsaker till varför en del barn föds med kejsarsnitt. De planerade kejsarsnitten brukar ske i graviditetsvecka 38.


Ledig

Är ledig från praktiken idag, endast för jag ska till barnmorskan och sitta där i två timmar.... KUL!? Men måste jag så måste jag ;) Sen efter det ska jag hem och sova helt klart! Allergin vägrar släppa.... Det är synd om mig faktiskt. Hinner inte skriva mer, ha det bra :)

10

Idag fyller sötaste hugo 10 år! Han blir riktigt gammal min lilla plutt <3
Finaste Hugo <3

Blåser

Det blåser jättemycket ute och det blåser kallt! Usch lite otrevligt faktiskt. Mamma och jag ska åka till nyköping idag och handla bebisgrejer, det ska bli trevligt. Snart är ju allt inhandlat. Då är det bara att börja städa här hemma. Dock lär det ta ett tag att få allt städat faktiskt, för jag börjar blir himla trött i kroppen. Jag har en gammal sträckning i min vänstra ljumske som nu håller på att döda mig, lite jobbigt kanske ;)

RSS 2.0