SYSTER

Grattis till syster som fyller år idag :D det ska firas med att kolla på fotboll med henne i sthlm, hammarby mot göteborg, kan bli trevligt :) Sen så blir det kanske att åka till solåkra och kolla på brasan där. Detta betyder en ganska väl planerad dag men uteaktiviteter hela dagen och jag är riktigt allergisk idag, men det är la bara att stå ut haha :P Ha det bra

lillplutt

Jag skrev ju imorse att jag måste vända på bebis om den inte vänt sig om två veckor, och helt ärligt känner jag mig orolig. Jag menar, tänk om inte bebis har vänt på sig om två veckor och jag då åker in till nyköping för att vända bebis och bebis vänder sig tillbaka efter? Jag vill inte göra kejsarsnitt faktiskt. Det är bättre för barnet att födas vaginalt, lättare att få igång andningen och sådant, det är lättare för bebis och mamma att knyta an till varandra och massa grejer. Jag bryr mig inte om jag får ett ärr på magen alltså men jag vill inte göra kejsarsnitt, vill verkligen inte det! USCH nu ska jag sluta tänka på det kanske.

SKYNDA

Hinner bara säga god morgon för nu ska jag bara byta om o sen är det dags att åka. Tänkte bara säga en sak, min bebis ligger med huvudet uppåt, får hoppas att den inte gör det om två veckor för då betyder det att de får vända på ungen annars måste jag snitta! USCH! Ja ja, 37 dagar kvar som det ser ut nu :P

Kanske borde jag känna mer, tänka mer och ...

Kanske borde jag känna mer, tänka mer och lägga mer tid på det. Det finns bara ett problem, jag bryr mig inte på det sättet. Det känns som att jag är van och det spelar inte så stor roll. Kanske känns det så bara för att det är som det är, en massa egohormoner i hela kroppen som far runt. Vad spelar egentligen det andra för roll? Stor egentligen, men liten för mig... jag tänker vara glad, inte bryta ihop o bli förstörd för det är inte mitt liv... Ha det så trevligt nu.


hm

Jag vet att min blogg just nu SUGER! Men jag orkar inte, är helt slut efter praktiken. Ska kanske se till att få upp ett mobilinlägg om dagen på blogg med ;) Kan ju passa sig lite kanske?
Idag ska jag i alla fall till barnmorskan så kommer ta en buss vid halv två från min praktik :) hoppas allt är bra med bebis, dock borde det vara de :)

DÖD helt ärligt!

Jag är fan död! pollen + gravid + praktik = Döden! Shit praktiken igår gick bra, det var trevligt och så men jag är så sjukt trött idag att jag tror jag skulle kunna sova resten av veckan! Sjukt jobbigt! Så dag två idag då, hoppas på lika bra och bättre, kommer nog inte vara lika stelt eftersom jag lärt känna folk liiite i alla fall :) puss

NERVÖS!

OMG börjar bli nervös nu faktiskt! Första dagen på praktiken. Känns dock skönt att jag ska gå så jag slipper tänka på allt, det behövs.
Jävla egoist!


Bring on the wonder

I can't see the stars anymore living here
Let's go to the hills where the outlines are clear

Bring on the wonder
Bring on the song
I pushed you down deep in my soul for too long

I fell through the cracks at the end of our street
Let's go to the beach, get the sand through our feet

Bring on the wonder
Bring on the song
I pushed you down deep in my soul for too long

Bring on the wonder
We got it all wrong
We pushed you down deep in our souls for too long

I don't have the time for a drink from the cup
Let's rest for a while 'til our souls catch us up


Jag vill inte

Jag vill inte ha imorgon. Jag vill inte ut på praktik. Jag vill gå till skolan imorgon träffa mina vänner, ha helt vanliga lektioner, få känna mig trygg och bara låta dagen gå. Men nej, imorgon är det första dagen på praktiken och jag vill verkligen inte! Jag vill inte. Jag vill inte lyfta luren och planera vart jag ska bli hämtad, jag vill inte vara på praktiken, inte nu, inte längre! Fan.... Jag vill inte!

Kaos


Vecka 35

Vecka 35 idag (34+1) Spännande ;) Det närmar sig haha :P

Barnet

Nu är barnet ungefär 45 centimeter långt. Du har säkert känt av att barnet hickar ibland. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Barnet har hittills varit ganska skrynkligt men nu börjar huden räta ut sig. Navelsträngen är generellt cirka 50 centimeter lång och tjock som en tumme.

Vikt 2 600 gram.

Tvillingar

Om du väntar tvillingar eller fler är barnen antagligen lite mindre och då är det snart dags för förlossning. Många tvillingar föds redan i vecka 36.

Mamma

Ditt totala fundusmått är nu ungefär 31-35 centimeter. Du kan ha ökat mellan cirka elva till tretton kilo. Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp. Detta kan göra att du får ont i ryggen. Om värken är besvärande bör du prata med din barnmorska. Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt. Det är svårt att andas, sitta, stå och sova. Prata mycket med din partner så han eller hon förstår vad du går igenom. Nu står magen som högst för att snart sjunka ned lite. Då blir det lite lättare att andas igen. Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men börja också att läsa på lite om amning och livet efter förlossningen. Du kan också börja kika på vårt tema om Barn och föräldrar, eller känns det för overkligt? Har du barn sedan tidigare kanske du har glömt en del.

Prata om förlossningen

Det är viktigt att prata igenom förlossningen med sin partner och vilka förväntningar ni båda har. Även om ni tror att ni är överens kan det vara bra att verkligen stämma av och se att det är så. Är det andra eller tredje barnet kanske ni har förutfattade meningar som behöver vädras. Väntar du barn utan en partner är det bra att prata med den du tänkt ta med dig, vare sig det är en doula, kompis eller förälder. En doula är en person som fött barn själv som du känner förtroende för som kan följa med och vara ett stöd för dig och din medföljare vid förlossningen.


*_*

Brist på något att skriva har jag. Så ni får en fin bild att titta på istället :)

Utmattad

Jag är helt ärligt helt jävla slut och har bara varit uppe i en timme.... Hur fan går det till? Det måste vara all pollen helt ärligt, men jag vill inte ta för många piller, vill typ inte ta något piller alls, men det känns som om jag måste göra det. Dock vill jag prata med en läkare då för vill inte skada bebis. MEn så här jävla trött kan jag inte vara, det går inte! Just det ja för er som inte vet min pollenallergi blir som en vanlig förkylning, det vill säga, snorig trött och ont i huvudet, det förekommer även kli i ögonen. DÖD!

Dör

Shit jag är helt slut! Verkligen helt slut och det värker i mina ljumskar... Välkommen in i graviditeten eller vad säger man? SHIT alltså! Ska sova tidigt ikväll helt klart! Måste städa upp efter fågeljävlen i källaren imorgon. Mormor var där och konstaterade att fågeln var borta så får väl tro henne men tänker inte gå längre in i källarn än jag måste! Hur fan kom fågeln in? Haft supermysigt med mormor och tord ikväll i alla fall :) Hoppas alla har haft det med. Nu ska jag vanka mig ner till tv och kolla på film. Puss <3

Kråkattack

Här får ni min facebookstatus
"En stor svart fågel har bestämt sig för att flytta in i vår källare. Hur kom den in och varför var den tvungen att flytta in där när jag är själv hemma och livrädd för fåglar? Har i alla fall öppnat källardörren, så hoppas den flyger ut. Annars tänker då aldrig mer jag gå ner i källaren igen!"

Så nu vet alla vad jag känner för fåglar och hur jag kommer att överleva resten av dagen, med att nojja om att det kommer in fler fåglar!

Ny dag ja

Ny dag och jag är redan helt utmattad. Det är varmt, jag är allergisk och en ylande hund höll mig vaken hela morgonen.... SUCK! Nu har jag bakat en misslyckad kaka. Eller kakan blev inte misslyckad men glasyren blev. Den sögs in i kakan i ställt för att ligga fint uppepå..... BLÄ! Nu ska jag nog lägga mig på sängen och dö ett tag xD Vid typ 4 kommer mormor och tord tror jag, trevligt :) Säg grattis till kusin Evelina som fyller 18 år idag! :D

Ang.

Läste just ett inlägg på micahs blogg och var då tvungen att kolla in hennes ex blogg för att se vad alla pratade om. Jag förstår inte hur alla kan säga att Micah är dålig och Kevin är bra helt ärligt. Ingen av dom känns bra i mina ögon. Hon skriver en massa saker för att få uppärksamhet och alla på hennes sida, vilket hon inte lyckas med. Kevin skriver helt öppet om hur det enda som stoppar honom från att ta livet av sig är att han är feg. Sedan att han ganska så tydligt visar att han är rasist känns inte heller helt okej. Jag menar, vem av dom är egentligen bra föräldrar? Och vem är överhuvudtaget alltid en bra förälder? Allt detta är mina åsikter endast, saker utifrån min tolkning av att ha läst deras inlägg, jag vet att det finns tusen andra med tusen andra åsikter. Ville bara dela med mig av mina här på min blogg nu när jag trots allt har kommenterar deras bloggar. God natt

Chips

Snart är det dags för chips och så ska det låta :d Inte samma sak att kolla på det själv som med mamma men jag tror att jag ska stå ut ;) Puss

Jävla pollen

Helt däckad idag... Inte roligt faktiskt! DÖD åt pollen!
Fin bild från förra sommaren :)

Helvetet

Idag börjar visst helvetet här hemma.... Hugo står och ylar som jag vet inte vad.... KUL! Mamma och pappa ska verkligen få betala för det här när de kommer hem! Helt klart! God morgon förresten, blev inte väckt lika många gånger av hundarna i morse men känner mig långt ifrån utvliad... Får väl sova middag idag med haha :) Ska göra lite läxor idag hade jag tänkt mig :P

kanske... sova? :D

Ska sova snart hade jag tänkt, eller kanske i alla fall haha ;) Jag är ganska så uttråkad och då burkar sova vara en bra grej för det gillar jag haha ;) Idag har jag tvättat två täcken, försökt rengöra gallret till grillen och kollat på tv. Intressant dag, hm nej men vadå da? Har jag sagt att mitt liv är intressant någon gång? Nope tror inte det va haha ;)

Life

Life is not always how you thought it would be

Nu ska jag sova


Tvätt

Har satt på tvättmaskinen helt själv för första gången i mitt liv ;) Det gick ganska bra faktiskt xD Eller det märker jag nog om en timme typ xD Ifall det fortfarande är tvättmedel över hela täcket eller något xD Då skulle jag kalla det FAIL xD Idag hade jag tänkt att städa lite faktsikt, typ damma och dammsuga kanske, det behövs nämligen gösar faktiskt ;) So long

Dålig

Jag är dålig på att blogga, eller i alla fall att hitta något att skriva om mer än typ en gång om dagen? Riktigt dålig. så nu tänker jag gå ut med hundarna och sedan sova! Detta är alltså sista inlägget för idag och sista länken till dagens blogg

laga mat

Nu ska jag snart om typ en halvtimme laga lite mat till mig så jag och bebis inte svälter ;) Det är bra va? Än så länge går det faktiskt bra att vara själv hemma, känner mig inte spökrädd och sådant än i alla fall ;) Haha Glöm inte dagens blogg här

Finland

Mina föräldrar åker till finland idag och blir kvar till på söndag. Själv hemma med två hundar varav en löper och den andra är hane.... Roligt värre! Men jag får i alla fall va uppe hur länge jag vill, smutsa ner hur mycket jag vill(om jag städar efter) och gör vad fan jag vill bara jag inte river huset xD Så lite soft är det allt ;) Haha lär ju dock gå o lägga mig tio på kvällen i alla fall för jag är så trött ;) Men man kan ju alltid drömma ju haha ;) Vi får se om jag hittar på något bus (mest troligt inte) xD
Saknar detta hår! Shit vilka lockar det blev om man gjorde på rätt sätt ;) Har ju självlockigt men mitt hår va riktigt snyggt! Vänta bara till jag har sparat ut det igen, och inte färgat sönder det, då jävlar ;)
glöm inte dagens blogg här

Och vinnaren är...

EVELINA!!! Henns blogg är grym! Hon skriver intressant och gör bloggen färgstark med mycket bilder! Hon verkar va en riktigt trevlig person men mycket vettigt att säga. Jag tycker alla borde gå in och ge henne en trevlig kommentar :)
Så klicka här för att komma till bloggen :D
GRATTIS EVELINA

Avslutad

Nu är dagerns blogg avslutad och imorgon kommer vinnaren synas på min blogg hela dagen :D Soft va?
Föräldragruppen var himla trevlig idag och jag var glad när jag gick därifrån, hoppas hoppas en på föräldraguppen jobbar nästa gång så jag kan åka med! Det vore toppen faktiskt! :D
Nu är jag enormt trött men ska försöka aktivera mitt visakort, och just det ja, svara på något från rekryteringsmyndigheten. :P Orkar egentligen inte men måste ju få allt gjort ;) Hare bäst

Föräldragrupp igen ;)

Föräldragrupp idag igen då, trevligt värre känner jag. Däremot måste jag säga att folk inte verkar vara intresserade av dagens blogg inte xD Så kom igen, den avslutas inte förrän ikväll! Var med och delta HÄR!!
Nu måste jagf börja fixa mig haha ;) för vi ska åka kvart över 1, känner dock att jag skulle kunna lägga mig och sova igen ;) Längtar till bebis nu, det är bara 47 dagar kvar! <3

Dagens Blogg


Tänkte att en dagens blogg kan vara roligt. Så skriv bara jag är med i en kommentar så lottar jag ut en dagens blogg. Vinnaren i dagens blogg får en länk hela dagen och även ett inlägg om bloggen och en bild :) Jag avslutar dagens blogg imorgon kväll så sätt igång och kommentera om ni vill bli dagens blogg

AVSLUTAD

Vecka 34

Vecka 34 (33+1)

Barnet

Många barn ligger nu med huvudet nedåt. Barnet lyssnar till mammans hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Inte konstigt att en del barn sedan har svårt att ligga själva i vaggan eller spjälsängen. Barnet vill vara nära dig och lyssna till de här ljuden. De inre organen är nu färdiga, förutom lungorna. De behöver mogna ett tag till, de ska ju anpassas från vatten- till landlivet och luftfyllas när barnet kommer ut. Ögonens pupiller kan dras ihop och vidgas.

Vikt 2 350 gram.

Mamma

Livmodern tränar för förlossningen nu och du kan känna av det i form av förvärkar, en del svagare och andra kraftigare. En del känner du inte av alls, men du kan känna med handen utanpå magen att den plötsligt drar ihop sig och blir alldeles spänd. Är du omföderska brukar förvärkarna vara kraftigare än med första barnet, säkert känner du även av dem lite oftare. Livmodern är jättestor nu. Kommer du ihåg i början när magen var platt? Mycket har hänt sedan dess.

Slidväggarna blir tjockare under graviditeten. Flytningarna kan bli allt mer rikliga. I slutet av graviditeten kan det vara svårt att skilja på vanliga flytningar och svagt sipprande fostervatten. Prata med din barnmorska om du känner dig osäker.


Svar på era frågor :)

Tack för att ni deltog :D

Av elsa:

vad heter pappan? Det tänker jag faktiskt inte gå ut med ifall det är så att pappan inte vill det

lång lång är du? Jag är 1,74 cm lång, jag har gått 33+1 veckor i min graviditet, något mer?

vad har du för framtidsplaner? Gå klart skolan och sen skaffa jobb

har du bestämt något namn på barnet? Ja det har jag nog, men än är det lite känsligt så håller på den ett tag ;)

Av emma:

har du några namnförslag än eller? :) Ja det har jag men som sagt se ovan ;)

 

Av malin:

vad ska barnet heta? Se ovan ;)

helst pojke eller flicka eller spelar det ingen roll? Helst en flicka men det spelar egentligen ingen större roll

vad vill du arbeta med när du blir större? Som det ser ut nu med utvecklingsstödra på någon daglig verksamhet men jag får se ;)

vad är du mest rädd för? Just nu är jag mest rädd för att mitt barn ska dö! tänk så hemskt!

när vill du ha fler barn om du vill det? Klart jag vill ha fler barn, men om några år. Jobb, egen lägenhet och körkort kan vara bra först, kanske ha hittat någon att leva med oxå ;)



Nu är

Nu är frågestunden avslutat och era svar kommer upp lite senare idag :) Det blev några fler frågor i alla fall haha ;) Vet ni, det finns en fågel som låter exakt som en väckarklocka.... Den väckte mig halvt åtta i morse, jävla fågel! Blev lite sur. Sitter och tittar ut genom mitt fönster nu och ser att björken strax kommer att börja släppa all sin pollen, för jag ser lite blad på dem. Inte kul faktiskt för då måste jag hålla mig inne ;)

54

54 pers har varit inne men endast 2 frågor so far, vad är detta? Ingen som vill veta något? Fråga på, svaren kommer upp imorgon :) Och frågestunden avslutas ikväll :D

Frågestund

Oh det är söndag idag ;) Men vet ni imorgon behöver jag inte gå upp tidigt för att gå till skolan, jag har nämligen LOV! Livet är underbart måste jag säga ;) Idag ska jag umgås med min familj, det gjorde jag igår med därav den dåliga uppdateringen + att jag är konstant trött. Haha ;) Tänkte kanske att vi har frågestund, idag. Fråga vad ni vill om mig, graviditeten,skolan, pappan, allt ni kommer på. Så fråga på! :)

pappan

Jag får en del frågor om pappan finns med i bilden på min blogg, så jag tänkte svara på det nu. I ett inlägg så att alla vet. Pappan finns, men han är inte en del av mitt liv, vi pratar inte med varandra. Och just nu känns det skönt att det är så faktiskt, men så klart kommer jag inte bli någon mamma som säger att han inte får träffa sitt barn, för det får han och jag måste ju tänka på mitt barn med. Även om jag inte vill ha med honom och skaffa så vill antagligen barnet det. Sen är det ju även upp till honom om han vill ha kontakt med barnet, för det tänker jag inte tvinga honom till heller. Så nu vet ni, det finns en pappa, han finns geografiskt sett ganska så nära, men väldigt långt bort i mitt liv just nu.
I vecka 33 (32+4) Men dagen efter hade min mage blivit större, alltså igår hade magen sjunkit ner lite och blivit större ;) Spännande

...

Gillar bilden, gör ni?

SKÖNT

FREDAG! och lov! SOFT! Dock är jag nervös inför redovisningen som sker idag, jag vill inte... BLÄÄÄ! Idag slutar jag 5 över 11 så då hinner jag med 12 tåget hem! det är fett soft faktiskt. Just det ja idag blir det till att rensa skåp ifall ja inte kan göra det efter praktiken, det gäller att förbereda sig faktiskt :) Måste fixa en bok till svenskan med haha ;) Madicken är dålig och la inte upp bilden på min mage igår.... Så kanske idag? ;)

Pigg ;)

Nu är jag pigg haha ;) så fort det kan vända :P Typ 3 min i ett halvsovande tillstånd på lunchen gjorde mig pigg ;) Det var soft faktiskt, spec eftersom jag kände mig ganska så död innan haha ;) Vet ni vad jag väntar på? Att min vän Madicken ska lägga upp en bild på min mage på hennes blogg så jag kan sno den och lägga upp den på min ;) Ha det bäst!

Ont

Jag har lite ont i mitt huvud nu faktiskt. Allt på MVC var bra ;) Mitt blodvärde har nu höjts till 125 och för en månad sedan var den 111 så det är trevligt ;) Hade fått lite högre blodtryck men inget farligt, måste dock lämna kissprov nästa gång för att se att allt är bra, så inge äggvita har bildats, (antar att det menas havandeskapsförgiftning) och det vill jag ju inte ha nej. Haha ;) Har ni några andra frågor så ställ dom :D Jag svarar gärna  ;)

Lurven Gemma ;)


MVC

Idag ska jag till MVC, nervöst! Tänk om något är fel? OMG känner mig ganska nervös faktiskt! Hoppas det går bra, allt borde vara bra i alla fall. Nu tänker jag tänka positivt, allt kommer att vara bra och bebis hjärta kommer slå precis som normalt <3 Nu ska jag i alla fall fixa mig så att jag blir klar i tid ;) Puss Hej och håll tummarna :)

Lärt mig leva

Det finns en person som jag aldrig kommer att glömma, en person som jag aldrig vill glömma. Jag vill komma över, men inte glömma. Just nu saknar jag så att det gör ont, men det är inget jag kan göra åt saken. Det är visst livet har jag hört. Jag har lärt mig leva med det, lärt mig acceptera, men jag kommer aldrig att lära mig sluta tänka på dig. Just idag känner jag det starkare än vissa dagar. Även fast jag aldrig kommer bli insläppt i personens liv så som jag vill tänker jag aldrig sluta drömma. Drömmar är vad som håller människor vid liv, så är det. Jag saknar dig, och vill ha dig nära. <3

</3

Huvudet bultar

Mitt huvud bultar, bebis sparkar och jag var på riktigt dåligt humör idag. Dock var det ganska skönt att bara få vara det. Sov svindåligt och mådde illa halva dagen, jag hade på riktigt ingen lust med något alls faktiskt.
-
Det känns som om vi glider ifrån varandra, eller som att jag glider bort. Kanske är det så eller så är det bara jag som inbillar mig eftersom att jag helt enkelt är helt ur humör.... Kanske är det bara jag, kanske är det vi båda eller så är det du? Jag vet inte vilket, men en paus känns skönt. Som om jag får börja uppskatta och inte bara se allt i den trista vardagen. Jag älskar dig, måste säga det så inga missförstånd sker. Du är guld värld, men just nu ser jag bara allt i en enda grå dimma och går runt och längtar efter bebis. Jag är konstant trött och måste alltid anstränga mig för att vara trevlig. Det är jobbigt och jag vill inte att det ska gå ut över dig egentligen, men idag kände jag att det gjorde det. Förlåt! Jag älskar dig, men just nu är allt bara så grått, det börjar bli jobbigt på riktigt nu. Förut har jag inte tyckt att det varit så jobbigt att vara gravid, men nu vill jag bara sluta vara tjock och bli anfådd över inget alls och springa runt och vara irriterad hela tiden.
<3


Lite mer vuxen

Känner mig lite mer vuxen efter igår faktiskt. Efter föräldragruppen, som var himla trevlig så gick jag o pappa till banken och så öppnade jag mitt enga konto. Vuxenpoäng, även om man nu visst kunde ha ett helt eget konto från 13 sa snubben på banken så är det vuxenpoäng hemma hos mig. Dock var det tur att pappa var med, för riktigt så vuxen känner jag mig inte att jag hade fattat allt han pratade om. Nu tänker vissa "men gud har man pappa med sig till banken är man ju inte vuxen" Men tänk att det tycker jag visst att jag är, jag menar tänk om de hade försökt lura på mig något som jag absolut inte behöver bara för att jag är ca noll insatt i bankkonton o sådant. Jag menar pappa blir 50 och har liite mer erfarenhet. Det var jag som skötte det mesta av snacket faktiskt, pappa satt mest med så att jag inte skulle bli lurad ;) Så vuxenpoäng till mig! ;)
--
Skulle ju skriva om föräldragruppen. Det var inte så många där, det skulle ha varit fler personer där, men det var mysigt. Jag gillade det, och folk som funderar om på om de ska gå föräldragrupp eller inte, gå! Man behöver inte ha något att säga, det finns alltid folk som ställer bra frågor så man får reda på massa saker utan att behöva säga så mycket. Och just det, folk som tänker "men jag vågar inte gå dit själv" Det var absolut inte jobbigt att gå dit själv, inga problem. Dock kommer jag bara kunna gå på en av tre träffar till, vilket är väldigt synd. Men jag prioriterar faktiskt skolan över föräldragruppen, så är det. Måste fixa 2:an och det betyder, måste fixa praktiken.

HEJA!

Sov svindåligt inatt.... HEJA DAGEN! känner mig fett opepp på hela denna dag faktiskt just för att jag knappt sov något... Vaknade 3 gånger, först kl 23, sen kl 01.45 och sist 02,30. Sista gången jag vaknade låg jag vaken länge och kunde inte somna om... Det suger verkligen för jag är beroende av att sova på natten. Vilken tur att jag nu känner mig själv så pass väl att jag vet att BOB idag är uteslutet, jag måste hem och ta det lugnt. Fett synd, men jag orkar verkligen inte, att överleva en skoldag är jobbigt nog... Hoppas alla andra hade bättre natt än vad jag hade :)
Puss
Bara för han är snygg ;)

Duktig

Nu har jag skrivit ett spännande inlägg som ni får vänta till imorgon med att läsa, men jag råder alla att hålla koll, för det är intressant ;) Ska till helgen tror jag beställa min kamera, så efter det lär det ju finnas lite mer bilder i min blogg, det är alltid kul att fota med en ny kamera ;) Kanske kommer det även då en magbild som folk vill se, eller kommer det någon tidigare? Hm, vem vet? Jag är inte så mycket för att fota min mage faktiskt, det är därför magbilder inte riktigt förekommer ;) Men det finns ju en haha ;) Men som sagt, en till magbild kan jag ju bjuda på, inom en inte allt för lång framtid ;)
:)

Föräldragrupp

Idag är det föräldragrupp, lite spänd är jag allt faktiskt. Jag kan vara lite blyg och i en grupp med massa människor är det läskigt xD Sen har jag inte så mycket frågor och funderingar egentligen, ganska tråkig kanske, men man märker ju vad som sker, typ. Ja jag kanske har massa frågor efter idag för då vet jag hur det hela är haha. Hade i alla fall tänkt skriva lite om föräldragruppen efter jag varit där så att folk får veta vad det är. ;) Låter det bra? Hoppas på det ^^

Dagens fråga

"Hejsan =)
jag undrar bara lite om barnet. Har du tänkt på hur du ska göra om barnet skulle vara sjukt, asså typ ha en utvecklingsstörning eller något? Kommer du behålla ditt barn iaf, eller kommer du typ adoptera bort det?"

Fick en jättebra fråga som ni kan se här från en läsare som heter Emma. Jag skulle för allt i världen inte adooptera bort barnet. Det är mitt barn och jag älskar och kommer att älska det oavsett. Dock kommer det antagligen att bli mycket svårare att ta hand om barnet och jag kommer nog då att behöva väldigt mycket stöd från mina närmaste. Men jag kommer absolut att behålla barnet.  Jag blev för övrigt glad över att du frågade, för man kan ju faktiskt aldrig veta om det är något fel, om man inte gjort fostervattensprov vilket jag inte har gjort det känns onödigt faktiskt. Tack :)

Vecka 33

Vecka 33 (32+1)

Barnet

När man mätt aktiviteten i hjärnan har det visat sig att det händer saker även när barnet sover. Kanske drömmer det redan. Nu kan barnet skapa röda blodkroppar och underhudsfettet lagras. Bebisen uppfattar ljus och mörker, natt och dag. Om barnet kan fokusera blicken redan i livmodern är forskare inte helt eniga om. Några hävdar att barnet lär sig fokusera först under första till andra levnadsmånaden.

Vikt 2 200 gram.

Mamma

Ditt magmått (symfus-fundus) är nu 29-34 centimeter. Det varierar något beroende på barnets storlek och fostervattenmängden. Huvudsaken är att magen växer. Tänk inte för mycket på vikten, tänk istället på vad du äter och att du äter nyttigt. Ladda med kolhydrater inför förlossningen. Mycket grönsaker är också bra och ett par frukter om dan. Många tänker på förlossningen nu.


Hatar

Jag hatar skolan.... Hatar är ett starkt ord men ibland måste man... Jag ska skriva prov men resten av klassen får en repitionslektion.... Inte jag. Bara för att jag ska till barnmorskan på torsdag och provet egentligen skulle ha varit idag... Ibland tycker jag helt enkelt inte om min klass.... Bara ibland och när det blir såhär annars gillar jag dem. Men vafan detta är 2:a gången de flyttar fram provet... Har man besämt en dag så har man väl? Eller? Jag blir trött och less helt enkelt... Fan! Ja provet kommer gå, inte alls bra mest troligen, har inte pluggat så mycket och kommer inte hinna få in så mycket mer faktiskt. Jag får skylla mig själv.

Sova? ;)

Ska sova snart, skööönt! Min plan är att vara i säng vid 10 ;) Hm, får skynda på lite kanske? Nja jag orkar inte xD Men ja. Allergipillret jag tog verkar ha fungerat, förutom att jag känt mig trött idag så har det känts hyfsat, dock ganska grinig... Det kan hända alla LOL XD Ska beställa min kamera imorgon, funderar fortfarade mellan två stycken ;) PUss

Sovit

Jag har sovit ungefär hela dagen... Det är varmt! Jag är vidrigt varm.... Det är inte kul ska jag be att få tala om. HAr inte orkat starta datorn förrän nu. Jag ska läsa lite samhälle sen, har inget val. MEn just nu vill jag lägga mig i ett kylskåp.... BRA DAG!

Natti

Nu är det dags att sova ;) God natt alla :)

PLUGGA!

Ett stort fett plugga över hela min söndag.... SUCK... DÖD åt samhälle.

Inte långt kvar

Nu är det egentligen inte långt kvar alls tills bebis ska komma. Idag är det 57 dagar kvar, inte alls mycket. Jag börjar bli lite nervös tror jag, men bara lite. Hinner nog blir mer nervös däremot ;) Tänk att jag ska föda barn. Klämma ut en unge? Jag som inte tål smärta, hur ska det gå till? Jag kommer ju grina som en liten unge. Men å andra sidan känns det som att det är värt det. Jag menar visst jag kommer ha ont ett tag, men barnet kommer jag ha hela livet. Jämförelsevis känns det som att smärtan bara är en liten del av det hela, men vem vet vad jag säger när jag precis har fått ut ungen. Och vem säger att allt kommer gå helt bra och en vaginal förlossning blir av? tänk om det blir akut kejsarsnitt, det vill jag faktiskt inte vara med om!

3 timmar

OMG om tre timmar kommer folk och jag måste duscha, fixa mig, fixa iordning och sådant, känner mig lite stressad, men jag borde ju faktiskt hinna haha ;)
Har sovit som en stock inatt, var helt utmattad, somnade innan halv elva i soffan xD Jag tror att det är tallpollen som gör det hela lite värre faktiskt, synd. Jag vill inte vara allergisk nu när jag är gravid. För jag vill inte stoppa i mig en massa piller även om det nu skulle stå att det inte skadar barnet så vill jag inte. Dock kanske jag måste börja kolla upp vilka allergipiller som inte gör det och sen fråga min barnmorska om dem för jag kan inte gå runt och må som jag gör. Känner mig konstant sjuk.... Inte kul!
Hoppas alla får en bra dag, själv ska jag äta 6 sorters olika kakor, alltså mjuka kakor, smarrigt värre ;) Puss

Svar till Elsa

"hej!
har nyss hittat din blogg, undrar vem är pappan till barnet? har du någon kontakt med honom? :)
Lycka till! :)"

Jag tänker inte skriva så mycket om pappan faktiskt för jag vet inte vart i allt detta han står. Just nu pratar jag och pappan inte alls med varandra, men vi får väl se hur det blir. Tack så mycket :)

Kallsvett

Inatt har jag kallsvettats typ hela natten, eller det är inte riktigt sant faktiskt, bara om jag har legat på vänster sida och sovit, vilket jag nästan alltid gör. Kändes lite konstigt att inte kunna sova på den sidan man vill sova på. Någon mer som känner igen sig?
18 idag, 18 år. Hur gick det till? Men som sagt, så himla speciellt nja? Jag känner mig inte mer vuxen idag än jag gjorde igår, oväntat? Är någon en aning morgontrött och bitter? Svar ja! Bebis verkar dock glad, sparkade nyss, kanske var det en grattisspark? Vem vet, jag tänker nog tolka det så ;) Grattis till mig själv på min 18 års dag!

Imorgon

Imorgon ni, då blir jag 18! sweet!. Fast på ett sätt känns det inte så märkvärdigt, jag bor hemma och måste ju då göra som mamma och pappa säger. Jag kan och vill inte gå ut på krogen, röka eller snusa. Hm jag får köpa en trisslott imorgon för att fira att jag blir 18 xD För egentligen mer än så spännande kommer det nog inte att bli, det är ett år som alla andra, man blir alltid ett år äldre. Men i år blir jag mamma, får träffa min lilla bebis snart, om mindre än en månad hoppas jag på <3 Ledig idag för övrigt, ska åka och handla grejer till släktkalaset på lördag med mamma sen. Juste ska plugga med :P puss

...

"And this is the face of letting go
And these are things we already know"
- so far gone james blunt


"Crack up show who you really are
Just the glimpse to believe in"
-High and low tove styrke






Vidrigt

Vidrigt vad jag är trött just nu.... Vill verkligen bara lägga mig ner och sova. Skulle nog kunna sova hela natten om jag gick och la mig nu... Vilken tur att jag kommer vara hemma imorgon pga ledighet från skolan ;) kanske lite soft faktiskt :P Har sprungit runt på södertälje och frågat folk om svenska haha ;) Lite läskigt men kul, tiden gick grymt fort.
Juste viktigt, höll på att dö av värmeslag idag, eller inte riktigt dö men jag var verkligen så varm att jag trodde min hjärna skulle börja koka, btw om stavningen i detta inlägg suger beror det på min tillfälliga hjärnborttappning xD

SUR

Jag ska död alla inom SL! Eller okej kanske inte men ibland har jag lust att sparka på dem lite i alla fall. skulle ha varit hemma kvart i 4 men är istället hemma kvart över 5..... DÖD! Dock tog min promenad från bussen bara 20 min när ja hade räknat med en halvtimme, shit va fort jag måste ha gått.... TRÖTT och tröstäter nu kakor. Ska snart göra mat men orkar inte riktigt än. Ha så bra. Är sur och tänker inte skriva mer för tillfället

4 dagar kvar

bara 4 dagar kvar till helg, skööönt! <3

Vecka 32

Vecka 32 (31+1) :)

Barnet

De sparkar du känt tidigare är nu mer som knuffar eftersom barnet börjar bli för stort för att röra sig fritt i fostervätskan. Barnets lungor förbereder sig inför den riktiga andningen. Kroppens viktiga organ och nervsystem fininställs. Underhudsfettet som det varit magert med tidigare har nu vuxit till och barnet ökar snabbt i vikt. Nu utvecklar barnet förmågan att svettas.

Vikt 2 kg.

Mamma

Magen tar mycket plats och dina lungor, urinblåsa och magsäck har det trångt därinne. Det är inte ovanligt att man drabbas av trög mage eller förstoppningunder senare delen av graviditeten. Orsakerna kan vara flera, bland annat hormonet progesteron som hämmar tarmrörelserna, att man inte kan röra sig lika mycket som vanligt eller att livmodern trycker på tarmarna En annan bidragande orsak till trög mage är järntabletter som många tar under sin graviditet. Drick mycket, ät fibrer och rör på dig så mycket du orkar.

Kroppen börjar förbereda sig för förlossning och du kan känna lättare förvärkar som mensvärk ungefär. Det kan också läcka mjölk ur brösten. Har du anmält dig till en förlossningskurs? Fråga barnmorskan. Hon kan informera dig om var, när och hur.


4:e

Idag är det.... få se... Hm... Ja.... 4 dagar kvar till jag fyller 18! :D Sweet ;)
Skola och jag måste ta bussen på morgonen, den som går tio i 7, tyck synd om mig :) Men pappa skjutsar mig till den för tänker inte börja morgonen med en promenad på 2,5 km. Fast skulle nästan aldrig få för mig att ta den promenaden, inte bara inte på morgonen haha ;) Måste då va i skolan för en muntlig grej, sen känns resten av dagen ganska meningslös faktiskt haha ;) Jag tänker nog ta halvt 3 tåget hem så jag kan åka fina bussen hela vägen hem :) Vore ganska trevligt, annars måste jag ta fula bussen och bli hämtad.... :P Får se hur dagen blir, hoppas ni får en bra dag <3

vecka

ännu en vecka har nu gått. Om typ en halvtimme kommer jag ligga i min säng. Har precis kollat på mästarnas mästare och nu är det dags för promenad med hundarna. Inte riktigt taggad eftersom att jag fått träningsvärk i baksida lår efter att springa runt o städa så mycket idag xD OTRÄNAD HAHA xD God natt

<3 :)

Jag är glad, himla glad! Allt känns bra nu. Även om jag inte gjort allt jag kunnat göra idag och så vidare så känns allt bra. Jag känner mig glad! Det är exakt 9 veckor kvar. Jag vet att man inte ska haka upp sig på bf och det har jag egentligen inte gjort heller för det skulle passa bättre om bebis kom typ två tre veckor tidigare ;) Men bf är en måttstock, något att gå efter. För egentligen skulle bebis kunna komma imorgon om den ville, visst det skulle vara tidigt men ändå inte riktigt jättetidigt. Så man kan aldrig veta men ut ska ju liten! Och jag längtar!<3 Jag längtar massor! Just för tillfället ligger bebis och rör lite på sig i magen ;) Det finns faktiskt en nackedel med att ha en lugn bebis, ibland måste man trycka på magen för att se om den sparkar, annars får jag för mig att bebis helt plötsligt har dött och det skulle ju inte vara roligt. Men bebis lever och snart ska jag få träffa liten <3 Världens lyckligaste kommer jag att bli då! <3

Vilat

Nu har jag vilat ;) SOFT haha. Ska ta och baka snart, gott! :D Sen ska jag även fixa klart det lilla jag inte orkade fixa klart, och så måste jag duscha :P blubb *_*

städa

Idag måste jag hjälpa pappa och städa eftersom det kommer släkt hit nästa helg ;) Men jag tänker baka något gott idag med haha ;) Sen så juste idag är de exakt 9 veckor kvar! Snart, snart! <3 Min lilla bebis!!<3

Facebook

Facebook får mig att inte göra allt jag borde. Det känns så mycket bättre att bara sitta framför datorn än att ta och läsa lite psykologi så att det går hyfsat bra på den muntliga grejen på måndag... Och egentligen är det inte mycket jag behöver göra, men gör jag det? Nej jag sitter på facebook och spelar frontierville. Vilket liv! Nej men nu SKA jag göra psykologi! ;)

badat

Jag har badat mina fötter idag än så länge xD vad duktig jag är xD sov på min arm inatt så nu domnar den... okul! snart ska jag plugga lite ;)

första lördagen i april

Idag är det den 2:a april, mars gick fort, väldigt fort! Idag ska jag inte göra så mycket, jag ska bada fötterna, plugga lite, städa lite och duscha. Ganska så chill faktiskt. Det känns som söndag idag och då blev jag väldigt glad när jag insåg att det bara är lördag :D SWEET lix;) Puss och hej

KLAR

Nu är jag som jag hade bestämt klar med filmanalysen om Gullivers resor om den blev bra eller ej vet jag inte men det får jag väl se? :P Inlämnad är den i alla fall haha ;) Nu ska jag bara göra lite mer svenska och lite psykolig i helgen så känner jag mig himla duktig sen :D SOFT!

Från anonym

"du suger. fast det får du ju ta när du har en blogg."
Haha okej, vad ska jag säga? Tack? ;) Alla får ha sin åsikt och varför skulle jag ta åt mig av vad du har att säga? LOL face :D Nej men seriöst, vad får dig att tro att jag inte kan ta att du tycker att jag suger? Hur som helst gjorde du min dag lite nu, så tack :D


Inget smakar

Känner mig trött och seg, snart ska jag skriva rent gullivers resor ;) Satt nyss och åt kakor men slutade, de hade ingen smak.... Inte roligt alls faktiskt. Men men... Vädret suger och jag vill sova igen, kanske ska jag lägga mig och vila lite inna jag skriver gulliver? Det skulle vara skönt, men det är ju skönt att få klart gulliver med förstås.... Vill även kolla på gossip girl men min kusin har lånat andra säsongen och det är den jag vill se....

RSS 2.0