sista dagen på året

SHIT! inatt är det 2011 :O I sommar kommer jag ha ett barn, tiden går snabbt! Den går jättesnabbt! Året 2010 har gått grymt fort helt ärligt! Jag menar okej just under perioden jag gick i skolan i våras kröp tiden fram, men sen var det sommar lov och det gick fort, sen var det en ny termin, ett nytt skolår och höstterminen har gått riktigt fort helt enklet. Vart tog all tid vägen? redan när jag började i höstas så gick det fort. Hur går det till? Dagarna bara springer iväg och jag har inten kontroll på något känns det som :S ska året jag är hemma med mitt barn gå lika fort eller vad då? Det känns nästan så men det vill jag inte, jag vill att tiden fram till mitt barn kommer ska gå fort och sedan ska tiden under det första året gå långsamt! Det kan gå väldigt långsamt, jag vill ha tid att njuta av mitt barn och inte undra efteråt vart all tid tog vägen. Men det kommer förmodligen att ske i alla fall för det säger man varje år "Vad fort det här året gick" Visst det går fort, men om alla år går fort, blir det verkligen fort då? Är det inte bara normalfart på det året då? som med alla år? Ja vad vet jag, inte mycket men gott nytt år alla!

Jag ska fira nyår med min familj och kommer inte uppdatera mer här idag faktiskt, och eftersom att det är nyår så lär det inte vara så många som ägnar sin dag åt att läsa bloggar vad jag skulle tro ;)
HA DET BÄST! <3

perfekt?

Varför är alltid du den perfekta människan som aldrig gör fel? Varför ska allt alltid vara alla andras fel? Varför är du än jävla tjurig fitta som förstör mitt lov hela tiden? DU ÄR INTE PERFEKT! Och jag är inte din marionettdocka som du kan göra vad fan du vill med! Jag behandlar dig inte som skit! Du behandlar alla andra som skit din egotrippade jävel! Det är inte mig det är fel på, det är dig! Om fågeln hade bitit mig då vad hade du sagt då? "ojdå det var inte meningen" Jag börjar blir väldigt trött på dig nu faktiskt! Väldigt jävla trött på dig, varför ska du alltid vara den perfekta och få alla andra att känna sig värdelösa? Jag pallar inte! Du är helt dum ibland, helt jävla dum! Allt är inte någon annans fel! Och bara för att du är less på folk som är hemma behöver hon inte ta ut det på mig! Jävla fan! Nu sitter jag här och gråter och känner mig liten och värdelös samtidig som jag är arg för att du får mig att känna mig så liten utan att det är rätt..... SKIT OXÅ!

ny dag då

okej, idag skulle jag ha gått på bio med min familj och sett narnia, men icke! Bara för att mamma har glömt handla till nyår så måste vi göra det idag istället. Het ärligt hade jag hellre gått på bio faktiskt, men ja ja det är ju kul o åkla bil :)

Håller på o kollar runt lite på baddräkter(mammabaddräkter) måste ju ha en sån eftersom att jag ska jobba denna termin med ;) någon som har något tips var man hittar snygga baddräkter? :)

ny frissa


Måste oxå säga tack för alla fina och stöttande kommentarer jag har fått <3


:)

Nu är tränarmötet avklarat :) och så har jag beställt en mini plattång tummen upp på det! :D Happy smile :) Kommer upp en bild på min nya frissa oxå ;) i alla fall framifrån, men måste bara öppna internet explorer för att kunna lägga upp bilden xD

Får jag tvivla?

Är det okej om jag tvivlar? Jag har hela tiden varit helt coollugn och sagt att allt kommer att bli bra. Och hela tiden har jag sagt att om det är någon gång jag ska få panik så är det väl när den frivilliga aborten försvinner. Jag får inte längre göra abort om jag inte vill, om det nu inte är så att barnet kommer dö eller jag kommer dö av det eller ja. Men särskillt tillstånd behövs i alla fall nu från socialstyrelsen. Och nu börjar jag tvivla. Ska jag ha barn? Alltså shit, klarar jag verkligen det? Jag är 17 år, hatar att städa och är väldigt lat, är det någon kombination som är bra? Egentligen inte. Och hela tiden har jag varit övertygad om att när barnet väl är fött så kommer jag börja städa som en tok och sluta vara lat, tänk om det inte blir så? Men det måste bli så!

Jag ska ha barn, jag är stark och kommer att klara det! Jag kan städa, och jag kan ta ansvar. Dock är jag grymt dålig på att laga mat men det är väl något jag lär mig antar jag. För mitt barn ska få bra mat och få ett bra liv. Så är det bara! Jag kommer att klara av att ta hand om liten och liten kommer bli bäst i världen! för jag kommer att bli en bra mamma! <3

Så nu har jag tvivlat lite och fått skriva av mig! känns bättre nu!

klippa mig

Idag ska jag klippa mig, trevligt. Sen så blir det tränarmöte :) En ganska så soft dag med andra ord. Dock vet jag inte hur jag vill ha mitt hår xD Men vadå bara luggen blir kvar så kan frissan nästan göra vad hon vill ;)

vecka 18

vecka 18(17+1)

Barnet

Barnet är känsligt för ljus, det kan göra olika grimaser, vinka och reagerar på ljud och buffar.

Nu befinner sig hjärnan i ett händelserikt utvecklingsstadium.

Vikt 220 gram.

Mamma

Du kan ha ökat mellan ungefär tre och sex kilo vid det här laget. Det är helt normalt och du kommer att gå upp ännu mer. Det kan kännas konstigt om du är van vid en konstant vikt men viktökning är ett tecken på att allt är som det ska. Bli inte orolig om du tycker att du går upp för lite. En del kvinnor behöver inte gå upp så mycket i vikt för att graviditeten ska utvecklas normalt. Diskutera med din barnmorska.

 

Hos barnmorskan/kontroller

Ultraljud

I vecka 17-20 görs på de flesta kvinnor den ultraljudsundersökning som till vardags brukar benämnas som Rutinultraljud. Naturligtvis är det frivilligt att göra denna undersökning liksom all annan fosterdiagnostik och beslutet är ditt.
Ibland kan du få behöva göra ultraljud även tidigare eller senare beroende vad som behöver kontrolleras vid just din graviditet. 
Vid rutinultraljudet beräknas barnets storlek och utifrån det kan man fastställa tiden för förlossningen. Man tittar även efter om det är ett eller fler barn, var moderkakan sitter och om det finns allvarliga missbildningar. Du och din partner får möjlighet att se barnet på en bildskärm. Ni kanske ser armar, ben, ryggraden och hur hjärtat slår. Det är spännande och många tycker att barnet blir mer verkligt.

efter all julmat

Efter all julmat jag har käkat så har jag ändå inte gått upp i vikt, väger samma som förra veckan, lite konstigt men skönt i alla fall ;)

juldagen

Om typ en timme kommer min morbror och hans tjej och min mormor <3 Mysigt. Måste bara säga att mitt liv är räddat helt ärligt, jag fick en ipod det betyder att jag kan lyssna på musik igen ;) Eller lyssna på musik med bra kvalite och bra hörlurar :) LIFE IS GOOD :) Sen fick jag en massa andra fina saker, bland annat barnkläder mycket användbart snart ;)

God jul

Det är allt jag har att säga idag faktiskt, har inte tid och datorn hör inte till ;)
Puss

svar på frågestund

fråga 1 från Lisa
"Hej!
Jag läser Madickens blogg och jag har ju då hört att du är gravid :) (GRATTIS! :D)
Min fråga till dig är: hur märkte du att du va gravid och när började det kännas att du var det?"

Jag testade mig och då fick jag ett fett plustecken ;) Men jag kände på mig det redan innnan för typ bara en vecka efter befruktningen så var jag ashungrig, jag kunde verkligen inte sluta äta! Och sen ömmade mina bröst som tusan, de ömmar när jag ska ha mens, men detta gjorde faktiskt ont ;)

fråga 2 från Emelie
"Grattis till barnet! och vet du vilket kön det är än ? :) Riktigt kul att du är gravid!! Jättebra blogg förresten."

Nej jag vet inte vilket kön det är, har inte gjort mitt ultraljud än ;)

fråga 3 från Sofia
"Grattis måste jag ju börja med att säga! Har du fått reda på när du ska få ditt barn? Och vill du kolla upp vilket kön det blir? :)"

Alltså det är beräknat till den 6 juni men eftersom att jag inte gjort mitt ultraljud än så kan datumet ändras ;) Nej jag vill inte veta vad det blir för kön faktiskt, känns bättre att inte veta

fråga 4, 5 och 6 från Jenny
"Heejsan!
Grattis och lycka till med gravidiviteten och allt där med :D
Men kan man få en bild på din mage?
Tycker gravida magar är underbart vackra!:)
Kram"

Jag har en magbild, men är inte helt säker på att jag vill lägga upp någon än för helt ärligt så har jag inte så stor mage. Men kanske om någon vecka, eller så lägger jag upp den snart ;)

"Hur är de och vara gravid hur känns de innuti dej?
Har barnet börjat sparka eller något?"

Jag känner inte så mycket, har känt livmodern växa lite, någon dag eller så på 16 veckor. och ja barnet sparkar och så men jag kan inte känna något än, det mest normala är att man känner något först i vecka 20 :)

hjälpt

Jag har hjälpt till en massa idag, känner mig duktig, men måste göra mer faktiskt... lite segt men men.. puss

Oj

Kollar igenom gamla kommentarer och ser att en del har jag totalt missat för de har inte kommit upp som nya kommentarer, det var irriterande!...

svar

Nu ska jag ge svar till en anonym kommentar som jag fick i inlägget "brev till dig" tänker dock inte kopiera in kommentaren utan ni får läsa den själva om ni vill för den var ganska lång.

Svar: Måset börja med att säga tack och att säga att jag absolut inte blev upprörd. Kanske skulle jag kunna få din mail(om du har någon) Saken är den att jag vet det där, brev till dig skrev jag bara precis vad jag kände då! Jag vet att det är bra att han säger till och så. Och ja jag hade behållit barnet oavsett vad helt ärligt, jag kan inte döda mitt barn. Det han gjorde som jag inte kan förlåta är att han praktiskt taget försökte tvinga mig till en abort. Det är fel, visst han kan säga sin åsikt men inte försöka tvinga mig. Och en sak ska jag säga oxå vi var aldrig tillsammans, vi bara hade sex. Men jag har alltid varit så att det är upp till honom vill han börja finnas där när barnet är 12 så får han det(jag vill gärna vet om det med lite förvarning;) Men jag tänker absolut inte hindra honom.) Men jag kommer nog alltid att se barnet som mitt barn, kanske lite egoistiskt men så är det. Jag tänker hela tiden på det som mitt barn. Om du vill kommentera igen så gör det, jag kan gärna förklara mer. Men det jag måste vara tydlig med är faktiskt att jag fattar att han fick panik och klart det är bra att han säger till, men det jag inte gillar va att han försökte tvinga mig och att han sa att jag kommer bli en bra mamma.

Hoppas jag har förtydligat mig lite nu :)

Glöm inte att ställa en fråga till mig :)

i skolan

Nu sitter jag i skolan första daget på jullovet! Jippie :( Men vadå vill man ha högre betyg än G så måste man vara här... Matte inte alltid roligt men vadå jag tror att provet gick ganska bra tror jag. Kände mig grym när jag tror att jag faktiskt har rätt på den ;) Haha det ni ;) Men ja, nu orkar jag inte uppdatera längre faktiskt, glöm inte min frågestund! Ställ era frågor då blir jag glad! :D

frågestund

Okej för den som vill veta något om mig och om allt så startar jag nu en frågestund som avslutas i morgon och svaren kommer sedan upp på torsdag troligen ;) Så fråga på! Jag svarar ärligt på allt! Så sätt igång och fråga vet jag ;)

vecka 17

Idag är jag i vecka 17 (16+1)


Barnet

Vikten har fördubblats de senaste två veckorna. Barnet har koncentrerat sig på att organen ska växa och utvecklas och har hittills varit ganska smal.

Nu börjar den samla på sig fett. Fettet behövs för att kunna hålla värmen när barnet kommer ut, men också för att skydda de inre organen.

Vikt 170 gram.

Mamma

Se till att fortsätta äta rätt. Du kan börja svettas mer än normalt. Detta beror på den ökade blodmängden i din kropp. Många gravida blir även täppta i näsan. Du bör undvika nässpray, men koksaltlösning går bra. Det finns som spray och pipetter. Du kan även få mer besvär med flytningar samt få smärtor i ljumskarna. Nu är det dags för ultraljudsundersökning.

Svampinfektion

Sockermängden i slidan ökar under graviditeten och det är lättare att drabbas av svampinfektion i och runt slidan. Symtom på svampinfektion är sveda, klåda och flytningar. På apoteket finns receptfri kräm och vagitorier (en sorts tablett som man för upp i slidan) mot svampinfektion. Även din partner bör behandlas eftersom ni kan överföra infektionen till varandra när ni har sex. Fråga din barnmorska om råd.


seg

Seg dator måste jag erkänna. mitt internet laggar... Idag snöar det massor inte kul ska ni veta! Ska med mamma och pappa o handla julmat så detta blir bara en snabb uppdatering. Skriver något mer vettigt ikväll sen kanske ;)

godis

har köpt godis idag vilket jag inte har gjort på evigheter (plockgodis alltså). Jag var så himla sugen på sura godisar så det är vad som fyller min påse! Smaskens. Snart är det antagligen mat o sen ska väl jag o mamma kolla på film antar jag. Då ska jag njuta av mitt godis. Juste jag måste ju plugga svenska imorgon oxå! Har prov på måndag och det är massa skit man ska kunna ju! o jag ska ha mvg i svenska b så det är bara o ligga i. Dock har jag bara fått vg och vg+ på de två prov vi har haft men det hindrar mig ju fortfarande inte från ett mvg i slutbetyg. Dock måste jag ju hålla ett tal på 5 min på nationella och där kan det hela raseras för jag HATAR att stå inför folk o prata så är det bara! Men vadå det är väl bara att börja träna faktiskt ;) Eller kanske

det var

det var länge sedan jag la upp en dikt jag skrivit, helt enkelt för att jag inte skrivit något alls på jättelänge ungefär. Men här ska ni få en jag skrev för ett tag sen. Hoppas ni gillar ;)

Jag står bredvid och ser på

Du irrar runt där som ett litet barn

Jag står bredvid och ser på

Du sträcker ut en hand som betyder ”hjälp”

Jag står bredvid och ser på

Din förvirring syns tydligt men tydligast är paniken

Jag står bredvid och ser på

Vi är på väg åt samma håll men du försöker byta riktning

Jag står bredvid och ser på

Du sjunker mer och mer ner i träsket och inget motstånd gör du för att inte drunkna

Jag står bredvid och ser på

Ditt liv är på väg i en riktning du inte kan välja eller göra något åt

Jag står bredvid och ser på

På mina läppar syns ett roat leende

Jag står bredvid och ser på

- Ronja NilssonNya läsare

Jag heter Ronja, jag är född 93 och är gravid. Torsdagen den 30:e september gick jag up typ 5 på morgonen och gjorde ett graviditetstest. Jag var jättenervös helt ärligt, men samtidigt inte för på ett sett viste jag redan vad det skulle bli. Jag testade mig när min mens bara var några dagar sen. Fast typ bara en vecka efter själva befruktnigen gick jag runt och var konstant jättehungrig helt ärligt. Jag kunde äta hur mycket som hels och efter en timme var jag hungrig igen. Och sedan var det ju känslan. Den fanns där, att det var något som växer i mig, att jag faktiskt har en liten bebis i magen. Testet visade då som sagt positivt. Ett fett plus fanns där typ direkt, och  sedan var jag tvungen att vänta ett tag för att se i fall testet hade fungerat, det gjorde det. Direkt efter att jag hade fått reda på var resultatet blev skickade jag ett sms till Madicken (som dröjde 1000 år med att svara) haha ;) Under dagen tog vi oss en promenad och gick runt o prata.  Sen berättade jag för pappan till barnet, han blev glad.


Måndagen den 4:e oktober ringde jag till mödravårdcentralen och sa att jag var gravid. Fick en tid samma onsdag för då har även ungdomsmottagnigen öppen, för barnmorskan tyckte att jag skulle prata med kuratorn där också. När jag träffade min barnmorska första gången så började jag gilla henne på en gång. Hon behandlade mig inte som en liten barnunge som inte vet vad den håller på med. Utan redan vid det besöket så bokade vi tid för inskrivningssamtal. Det hade jag tisdagen den 8:e november.

Jag brukar normalt sett inte prata med kuratorer och sådant för jag känner ett obehag för dem. Men denna kurator gillade jag, kändes skönt och det kändes inte heller som om hon behandlade mig som en liten unge.

Allt som allt så har jag blivit behandlad med respekt när folk har fått veta. Den enda som inte reagerade så bra i början var mamma, men jag kan faktiskt tänka mig varför. Hennes 17 åriga dotter, hennes minsta dotter, ska få barn. Hon började prata om att jag inte skulle ha några vänner och att jag aldrig skulle gå klart skolan och sådant, det var nog chocken tror jag. För nu tar hon det bra och hon ser fram emot det. Min pappa tog det bra på en gång faktiskt, han blev först chockad men sedan efter lite prat så sa han "Ja vi sa ju att vi ville ha barnbarn men inte trodde jag att det skulle ske så plötsligt" gulliga pappa.

Mina vänner stöttar mig väligt mycket och de är nästan mer uppspelta över detta än jag någonsin har varit ;) Helt ärligt har jag bara varit lugn. Ett stort lugn har funntis kring mig hela tiden. Jag som alltid brukar vara nervös, stressad och orolig över allting. Nu känner jag min bara lugn, kanske för att jag är så beredd och verkligen vet att jag vill det här.

Men jag kan också säga så att alla vet, även fast pappan blev glad först är han inte glad nu. Jag kommer att ta hand om mitt barn själv som det ser ut nu och oftast tycker jag att det ska bli skönt faktiskt. Då är det bara jag som bestämmer över barnet och det finns bara mig själv att skylla om något går fel.

På måndag ska jag ringa och boka tid för ultraljud. Är det något mer ni vill veta så fråga ;)

God natt

Nu ska en übertrött ronja gå och sova :) Ni får mitt inlägg för nya läsare imorgon.

Nu har

Jag börjat göra mitt inlägg för nya läsare, är ganska långt och måste fundera på om jag vill ha med något mer eller om det är bra så. så kanske ikväll eller imorgon finns inlägget för nya läsare här på min blogg :)

orkar inte

Okej det har ju gått lite bra att plugga i alla fall. Har gjort min bokrecension i alla fall. Och sedan har jag översatt min fina lista på saker jag har "köpt" på ikea. Jobbigaste uppgiften ever. Jag gillar inte engelska. Men för att jag inte ska vara allt för tråkig ska ni nu få kolla på lite söta grejer ;)

Vill ha ;) mitt barn kommer ha detta oavsett könet faktiskt, tycker det är riktigt sött och jag älskar blått och grönt ;)
;)


Plugg

En massa plugg idag... Suck. Men vadå efter gårdagen klarar jag vad som helst måste jag helt ärligt säga!
När jag kom hem var jag så psykiskt utmattad att jag gick o la mig kl 8.

Första lektionen hade jag redovisning på teckenspråk och saken är den att när jag ställer mig framför en klass och ska redovisa är min första instingt att springa ut genom dörren eller kanske lägga mig ner och dö. Så mycket tycker jag om det! Men jag gjorde min redovisning och min lärare sa att jag slarvade lite men jag bryr mig helt ärligt inte för jag ställde mig där och tecknade! Woho jag är bäst ibland ;P

Sen hade vi matte, den värsta mattelektionen jag någonsin haft. Jag och min lärare skrek åt varnadra och jag som brukar vara en snäll flicka. Nej men alltså han var stressad och arg ungefär hela lektionen. Och sedan skulle jag säga något och då avbröt han mig för sjuttioelfte gången och då fortsatte jag att prata och då skrek han åt mig och då skrek jag tillbaka. Även om han är på väg att springa in i väggen så ska man inte få psykbryt på en elev. Så efter den lektionen gick vi och pratade med rektorn.

Sen på social omsorg så kollade vå på filmen "I am Sam" och den var jättebra och jag satt och grät till den. Så jag har haft ungefär alla känslor man kan ha på en och samma dag, inget jag brukar ha. Så vad tusan den dagen överlevde jag då kan jag överleva en hel dag med massa plugg ;)

bra idé

fick ett tips från en anonym om att jag ska fixa ett inlägg till nya läsare och jag har faktsikt funderat på det. Problemet är bara att just nu har jag så himla lite tid till någonting. Men å andra sidan om jag skriver lite varje dag så blir det ju klart förr eller senare ;) Så det ska bli mitt projekt nu framöver, men måste prioritera skolan faktiskt. Sen ska jag be min vän Madicken att hjälpa mig lite med min design.

Idag ska jag ha redovisning på teckenspråk och måste nu försöka lära mig min saga om pål lite mer utantill så att det blir lättare att teckna sedan ;) Ska även ringa och boka tid för ultraljud idag. Nervöst! ;)
Puss


vecka 16

Är nu i vecka 16 (15+2) Och det här händer i magen :D

Barnet

Fostret är nu en liten minibebis som du skulle kunna hålla i en hand. Navelsträngens fäste flyttar ned på barnets mage för att hamna på rätt plats. Fingrar och tår är tydliga. Barnet är cirka 11 centimeter och väger cirka 80 gram.

Mamma

Några få kvinnor, framför allt omföderskor börjar känna sparkar redan nu, men det kan också dröja flera veckor till. De känns som ett sprattlande grodyngel och kan lätt blandas ihop med gaser och tarmrörelser. Stanna upp och känn efter och lär känna barnets rörelser. De blir mer och mer tydliga. Din kropp fortsätter växa och midjan försvinner mer och mer. Ditt hjärta pumpar runt en större blodmängd än vanligt vilket kan göra att du lätt blir andfådd.gårdagen

Orkar inte skriva allt om gårdagen men lite ialla fall ;)

Det var himla trevligt att gå på ikea faktiskt, tills jag körde på en person med vagnen xD Fast saken är den att det är inte mitt fel faktiskt, det var personen som stannade mitt i gången och personen stannade jättetvärt. Och sedan tyckte hon att jag skulle ta det lugnt så ska det nog gå bättre.... Kärring xD

Harry Potter var bra, men jag tror att nästa del kommer att vara så mycket bättre, för det hände inte så mycket i denna del faktisk. Men det som vad bra var att den kändes inte som om den var 2 och en halv timme lång faktiskt, jag trodde det var mer kvar när den var slut ;)

Så nu orkar jag inte sammanfatta mer ;)

tror

Jag tror att jag ska fixa en ny kategori på bloggen, där ska jag lägga in alla bebisgrejer jag skriver faktiskt. Men det tänker jag inte göra än faktiskt ;)

Vecka 15+0 idag då, och nu ska jag fixa mig för skolan, Ha det bra alla. Finns det någon som ska göra något kul i skolan idag? inte jag i alla fall utan jag ska ha massa pluggande. Kommer att skriva sen hur min dag igår var;) så att alla nyfikna kan få veta det ^^

ikea

Ska snart åka till ikea med mamma, och sedan se nya harry potter ;) Finns bara ett problem, vet inte vad jag ska ha på mig, känner mig tjock i allt.... Och byxor är fult.... Eller jeans, jag springer alltid runt i mjukisar men hade tänkt att inte göra det idag dock skaver knappen på mina byxor i min mage och jag ser bara tjock ut.... Och jag vet negativ och visst det hade varit okej om det bara hade varit bebismage som fyllde ut byxorna men jag är inte direkt smal så det finns en del fett som fyller ut med.... inte kul ska jag be att få tala om....

Ja ja bort med allt negativt, det ska blir kul att åka till ikea och sedan gå på bio :D

avslutning

Om en kvart åker jag på simavslutning <3 Det ska bli toktrevligt, sedan åker jag hem till min mormor och flyttar saker därifrån. Än så länge ser allt bra ut, sedan går det utför.... Jag måste göra engelska!!!!! SUG....... Det är absolut inte roligt alls faktiskt.... jag hatar engelska men måste göra skiten för att få g..... Dö.... Sen måste jag nog plugga teckenkommunikation och kanske lite matte. Kul liv jag har va? Haha inte alls!

Fast jag ska prata med mimmi idag och det är kul! :D så lite mer roliga grejer händer ju faktisk på eftermiddagen ;)
Puss nu ska jag gå

jag vet

Jag suger på att uppdatera faktisk.... Men jag orkar helt enkelt inte göra det. Idag ska jag och mamma till mormor o häsla på henne, kul :D Det var länge sen jag träffade mormor :D

.........

Känner mig inte allt för pepp. Skolan är inte riktigt rolig nu alls faktiskt. Det är en massa saker som ska göras och jag orkar inte göra något xD Ska nog försöka jobba lite matte nu.

Vecka 15 (14+1)

Barnet

Fostret kan suga på fingrarna. Huden är fortfarande mycket tunn. Barnet börjar lagra kalcium för att utveckla skelettet. Fostret har i princip formats färdigt. Även ansiktet är klart och tydligt, men öronen utvecklas fortfarande lite. Barnet kan hicka. Om du känner fosterrörelser nu kan det kännas som regelbundna tickningar i magen som pågår i några minuter.

Mamma

Eftersom fostret lagrar kalcium kan du under den här perioden bli sugen på mjölk. Drick gärna mjölk både nu och senare. Ditt hjärta har vuxit och har nu 20 procent högre kapacitet för att klara syretillförseln till både dig och fostret. De flesta har nu vuxit så mycket att kläderna börjar bli för trånga. De flesta kvinnor pendlar under den här tiden av känslor mellan lycka och förtvivlan. Reaktionerna kan vara häftiga, ungefär som tonårstidens humörsvängningar. Tankar och fantasier om barnet är vanliga. Många drömmer mycket nattetid och minns ofta drömmarna bättre än annars. Det är inte ovanligt att man blir mer skrockfull än vanligt och känner behov av att besvärja och gardera sig för att något går galet.

Taget från vardguiden.se


hemma

Ja nu har jag kommit hem, men nu är det dags att plugga.... Suck helt segt alltså! Orkar verkligen inte med skolan.... Och det är en massa vidriga saker som ska in nu på slutet sådär lagom till man verkligen inte orkar göra något alls....
DÖÖ!

Snart dags o åka

Okej ska snart iväg, ska bli kul faktiskt :D Jag ska till min storesysters gudmor och dricka glögg och fira hennes dotters 18års dag ;) Fast jag dricker inte glögg ;) Men vem vet jag måste ju smaka lite. Man vet ju aldrig, jag har hört om att man kan börja gilla helt andra grejer när man är gravid så ja ;) Imorgon är det vecka 14+0 alltså 15:e veckan, spännande tycker jag :) snart har det gått 4 månader med liten i magen ;)

Puss ha det bra

Lussebullar

Nu har jag och mamma bakat lussebullar :D De blev supergoda och min mamma har fått konkurens(?) Mina lussebullar blev jätte fluffiga och saftiga! ;) Sen när pappa kommer hem från affären så ska vi baka vanliga bullar och då blir det varm choklad och vispgrädde till ;) Smarrigt värre.
Den som i alla fall blir lite avundsjuk kan ju säga till haha ;)

Och sen vill jag säga till alla intresserade att i mitt fett så gömmer det sig en liten bebis, min mage är hård, ja i alla fall där bebis ligger (fast eversta lagret är fett så helt hård är den inte)(ingen får klappa min mage än :P);) Så nu är jag glad :D Ha en bra dag, kanske bloggar mer sedan haha

dags för skola

Nu sitter jag i skolan igen ;) Jag orkar visserligen inte vara här men vadå, måste man så måste man. Fast i och för sig orkar jag inte med skolan över huvudtaget faktiskt.... Så himla skoltrött faktiskt.... DÖ! men vatusan typ en termin kvar sen ska jag vara hemma ett år ;) Soft haha. då kanske man hinner längta lite efter skolan xD


Sova Sova ;)

Nu ni ska jag sova snart, ska bara gå ut och frysa ihjäl först (ska ut med hundarna) sen blir det raka vägen isäng. Och imorgon blire rolig julmarknad! :D kom dit vetja, Julmarknad på solåkra som börjar kl 4 när den slutar vet jag faktiskt inte riktigt xD

Bebiskläder

Jag får gå in på internet explorer för då funkar det att lägga upp bilder ;) Så här kommer de första bebiskläderna jag köpte.


Framsidan

Baksidan


dålig uppdatering

Igår vare bob och jag kom hem jättesent, så gick och lade mig direkt. Idag är jag hemma för att jag är sjuk. Så har typ sovit hela dagen. Har egentligen ingen lust o blogga så tänkte bara säga det faktiskt.... Ska köpa min chokladkalender idag ;)

Lunchrast

Okej, har nu lunchrast och inget spännande händer i mitt liv xD Eller inte direkt spännande men jag ska ha två prov sen, ett kl 12 och ett kl halv 4. Jag vet att detta är ett av de mest ointressanta blogginlägg jag skriver men vatusan ibland måste man gör det med xD

Någon som ska göra något spännande idag? :D

RSS 2.0