Banta

Nu har jag bantat hunden ;) Eller båda fick sig ju så klart en promenad men det är bara den ena som behöver gå ner några kilo ;) Sen va det ganska skönt att gå en promenad i ett snabbt tempo för då får jag upp lite kondis med ;)
Jag ska ju från och med idag börja vara nyttig. Inte alls banta för det ska man inte, men inga sötsaker och lite mer motion, det behöver jag för att må bra :)

Vecka 27

Nu är det visst vecka 27 (26+1) :)

Barnet

Nu är det lättare att mäta barnets fulla längd inklusive benen. Barnet är cirka 30 centimeter i sin fulla längd. Barnets ögon öppnas efter att ha varit stängda en tid. Det övar att öppna och stänga ögonen. Hörseln utvecklas allt mer och barnet kan hoppa till vid kraftiga ljud eller snabba rörelser från dig. Nu är överlevnadschansen stor om barnet skulle komma ut för tidigt.

Vikt 1 kg.

Mamma

Nu kanske du känner en liten fot som trycker mot magen. Ibland tar barnet spjärn och prövar sina krafter. Du kan känna hur barnet "svarar" när du försiktigt trycker tillbaka. Du kan också börja känna dig tung och få bristningar, så kallade strior på mage och lår. Hittills har det ändå varit ganska bekvämt med en rund liten mage och en bebis som inte buffar till allt för hårt mot revben och insidan av magen.

Klåda

Det är inte ovanligt att gravida drabbas avklåda. Det kan vara hormonerna som påverkar huden eller kanske lider du av vätskebrist. 
I allvarliga fall kan klådan bero på förhöjda levervärden orsakade av graviditeten. Berätta för barnmorskan om din klåda så kan hon hjälpa dig med eventuell behandling.


God morgon

Nu ska jag kolla facebook o lite så lite snabbt sen ska jag bada äckelhunden <3 Hon är egentligen lite söt faktislt haha ;)

Sims

Idag har jag spelat sims hela dagen ;) Typ i alla fall. Imorgon ska jag börja vara lite nyttig. Jag ska cykla lite på vår fina motionscykel varje dag har jag tänkt mig ;) kan vara bra att få upp någon slags kondition haha ;)

ostbågar

Nu ska jag äta ostbågar och göra... Hm ja vad ska jag göra? Ingen aning faktiskt.... Kanske damma av någon hylla? Nej idag har jag ingen lust att städa...

"När är fel rätt?

När är rätt fel?

När finns något mittemellan?"

av: Ronja Nilsson

Till någon

Till dig men till någon helt annan. Jag saknar dig ändå vill jag hålla mig långt borta

Söndag

Idag är det söndag igen, men ändå skiljer denna söndag sig från de flesta söndagar;) Man kan vara uppe hur länge man vill för det är LOV! <3 lovley ;) Idag har jag inget planerat men min mamma tycker att jag ska bada äckelhunden, vi får se ;)

God natt

Min mamma tror jag har nackspärr i skuldran ;) Det lät kul haha xD
Nu ska jag sova och imorgon ska jag ligga med skuldran på en värmedyna för att se om det går över ;)
PUSS

Kom hem

Just nu vill jag att min mamma ska komma hem. hon lär ju göra det snart men hon ska få undersöka min skuldra ordentligt och försöka tala om vad som är fel. Är less på denna skit nu, har haft ont i en vecka. Om det inte slutar får jag väl gå till skolsyster, men egentligen har jag ingen lust med det faktiskt.... Ja ja.... Snart börjar melodifestivalen i alla fall ;)

99

Idag är det 99 dagar kvar till liten är beräknad. Det är mindre än 100 dagar kvar! Shit tiden går fort, bara 99 dagar kvar. Läskigt med! tycker de va roligt med 99 dagar ;) Ville bara säga det till alla, det är 99 dagar kvar! (hoppas liten kommer tidigare ;)

Hemma igen

Nu har jag jobbat. Det var trevligt :) Dock känner jag mig ganska trött nu men det är väl smällar jag får ta. Känns skönt att det är ledigt nu nästa vecka. Så ska inte jobba förrän om två veckor. Jag kom på en sak, nästa lördag är det exakt 3 månader till lillplutt är beräknad. SHIT vad tiden går fort. Hur ska jag hinna med allt? Eller vadå allt?
Jag måste städa, fixa bilbarnstol och kläder. Det är det akuta jag måste göra, sen kan det ju sitta fint med en säng oxå så bebis kan sova själv på natten med ;) En bärsele är nog bra att ha med. Men sen känns det ju ganska lugnt, eller jo jag måste ju se till att hänga med i skolan oxå så klart haha ;)

GRATTIS

Idag fyller bästaste Matilda 18 år <3 Ett supermegagrattis till henne :D
Sen så är det så att jag ska jobba idag, har ingen lust alls faktiskt för känner mig himla trött. Jag vill fortsätta sova. Men det brukar bli bra när jag väl är där och har hoppat i vattnet. Fast just nu känner jag mig lite illamående (igen) Mådde illa hela förmiddagen i torsdags... Får se vad som blir av detta ;)
Puss

Svar till Rebecca

Försökte skicka detta i ett mail men jag fick ett svarsmeddelande som sa att det inte hade skickats så jag lägger även upp det här.
"Eftersom att man inte får adoptera bort barn innan de är 6 månader gamla så antog jag att det var så nu med. Och helt ärligt tror jag att det generellt är så men sen finns det ju alltid specialfall. Ledsen att de tog din lillebror, det är inte mitt fel. Men jag tror faktiskt inte att det är något som soc. gör bara för att barnet kanske far illa. Sen kan du gärna få visa mig statistik eller någon lag där det står något där du bevisar att jag har fel. Jag har inget emot att bli motbevisad.

 

Och nästa grej, kalla mig inte lilla skit, jag kan tänka mig att det känns förjävligt att inte få träffa sin lillebror när han bara är 3 veckor. Men ofta har ju soc så att barn blir fosterhemsplacerade, och det behöver absolut inte vara för evigt.

 

Jag ska ha barn i början av juni och jag längtar. Det finns folk som har sagt till mig att de kommer ta mitt barn direkt för att jag inte är en lämplig förälder bara för att jag är ung. Saken är den att jag har hunnit fylla 18 innan dess så de kan inte behandla mig annorlunda, jag är enligt lag vuxen.

 

Jag har haft med soc att göra i mitt liv, ingen dans på rosor här inte. Och att jag skrev så på hennes blogg behöver inte betyda att det var ett påhopp på dig?

Hoppas du har det bra.

Mvh Ronja (Aldrigstarknog.blogg.se)"


Aj

Det gör ont i min skuldra... jag tror att jag har överanträngt den och borde nog egentligen inte sitta framför datorn... Men vem bryr sig? Tids nog blir det allt bra skulle jag tro :P
Vad ska alla göra idag då? Jag ska soooova haha ;)

Bad

Jag har varit duktig och dammtorkat min ena bokhylla och ja så klart städat i den ;) Nu är den barnvänlig med inga grejer på nedersta hyllan, sen ska det vara bebisgrejer där dåra är min plan ;)
Har badat, det var riktigt skönt och jag kände mig att jag gjort mig förtjänt av det ;)

Avundsjuk

Jag bloggar sällan för att jag är avundsjuk. Helt ärligt vem ska bry sig om det jag skriver och varför bryr jag mig om vilka som bryr sig? Klart jag vill vara känd, men jag har verkligen inte det som krävs för att bli "bloggkändis" Jag kommer inte på något intressant att skriva om, eller något som någon annan skulle vilja läsa.
Jag ska göra en grej nu, jag ska städa. Ska plocka bort en massa småsaker och rensa i garderober. Jag fick lust till det. Jag vill ha det mysigt och rent omkring mig, dock är jag för lat för att orka fixa det. Men nu ska jag för jag är less på hur det ser ut på min rum. Det är dammig och stökigt. Jag vill ha ett rent rum. Och det ska jag få

BÄST!

Jag är helt klart bäst! Nu är min samhällskunskapsuppgift inskickad. Nu slipper jag denna skit. Eller okej hon kanske säger att jag inte får g men och? Jag har lämnat in den nu i alla fall ;)

Skönt

Det är skönt att bara vara hemma. Dock är det inte skönt att vakna av sig själv vid halv 9.... Inte kul alls. Men vatusan då kan jag få mycket gjort av denna dag haha ;) Nej men ska göra klart samhälle och skicka in den ;)

LOV

Haha jag har lov! Sweet! Eller temadagar torsdag o fredag. Imorgon är det mellan typ 12 o 3 och jag tänker inte åka dit o vara där halv nio... O på fredag behöver vi inte vara där ;)

Välkommen

Välkommen IG! Kl kvart i 3 har jag skrivit klart mitt prov på svenskspråkhistoria. Och helt ärligt har jag inte pluggat. Jag tycker svenska är grymt roligt och jag vill ha mvg. Men jag kan inte ta mig för att plugga för jag är så oerhört skoltrött. Får jag G på detta prov blir jag chockad, och helt ärligt skulle ett IG sitta fint för då kan jag ju göra omprov och kan då visa vad jag kan. Fast å andra sidan är ig jobbigt. Så ja får jag G blir jag glad. Ha det bra. Just det idag blir det inget BOB för min del, jag är så grymt trött och ska hem och vila

gravid

Välkommen eller vad säger man? Mina ben svullnar om jag sitter still en hel kväll.... Nu börjar det hända grejer-.-

Förebygger cancer

Jag är hemma idag. För vi har inga vettiga lektioner alls, eller jo en. Men då är det bättre att jag är hemma och går ut med hundarna innan det är dags att åka iväg på teater. nu ska jag äta lite snart puss <3

Vecka 26

Vecka 26 (25+1)

Barnet

Barnet kan höra ljud och ljudnivån inne i magen som kan nå upp till mer än 80 decibel. Det är ungefär lika livligt som en stökig stadsmiljö.

Barnet lyssnar på ljuden i mammans kropp, magen som kurrar, nysningar och annat som händer. Det lyssnar även på mammans och omgivningens röster.

Vikt 900 gram.

Mamma

Hela kroppen påverkas av graviditeten. Därför är det viktigt för kroppen att vara i god kondition. Motion ökar konditionen och välbefinnandet. Om du är van vid att jogga, simma eller gymnastisera kan du fortsätta med det i samma utsträckning som förut men undvik gärna hård träning och tyngre sporter. Om du inte motionerar regelbundet kan du ta dagliga promenader eller cykelturer. Eller kanske simma någon gång i veckan. Du känner oftast själv vilket tempo som är bra för dig. Det finns även olika gymnastikgrupper för gravida. Hör med din barnmorska!

Åderbråck

En del kvinnor drabbas av åderbråck under graviditeten. Åderbråck är slingrande eller knutformiga utvidgningar av ådrorna på benen, i underlivet eller i ändtarm (hemorrojder). Hemorrojder går tillbaka och brukar försvinna helt efter förlossningen. Om du har besvär av dem under graviditeten finns det lindrande medel att köpa på apoteket, hör med din barnmorska. Åderbråck i underlivet brukar ge svullnad i blygdläpparna och det kan vara svårt att sitta. Besvären brukar kännas mer om du varit uppe en längre stund. Lägg dig och vila då och då. Åderbråck i underlivet stör inte förlossningen. Genom att använda stödstrumpor kan du lindra och förebygga större åderbråck i benen.

Karpaltunnelsyndrom

På grund av att mer vätska samlas i vävnaderna kan det uppstå ett tryck kring nerver och senor som gör ont och ger en domningskänsla ut i händerna, framför allt nattetid. Det kallas karpaltunnelsyndrom. Berätta för din barnmorska om du har besvär av din karpaltunnel. Smärtan och domningarna kan avhjälpas med hjälp av handledsskydd.


SEEEG

Är något seg idag så ska inte bli roligt att vara i skolan... SUCK!

Duktig

Känner mig faktiskt duktigt nu! Jag har verkligen börjat med min samhällsuppgift. Tänkte att om jag gör en del per dag nu så är den ju klar på nolltid ;) SWEET <3

Sorry

Kameran laggar så jag gör ett nytt försök med bilder imorgon :) PUSS snart får vi besök

Är igång

Jag har nu kommit igång med mitt arbete :D Sweet. Det känns himla skönt faktiskt, så eftersom att jag nu har varit så himla duktig ska jag nu ta en paus xD Nej men har ju utlovat bilder på kläder så ska nu gå och fota om min kamera vill fungara ;) Puss

svar på fråga

"Är bara nyfiken. vem är pappan? :)"
Eftersom att du kommenterade anonymt så har jag ingen aning om vem du är och därmed inte kan veta om jag känner dig. Om du hade sagt vem du var hade jag kanske svarat i ett mail men nu vet jag inte om det är så att du överhuvudtaget har någon användning av informationen och då känns det himla onödigt att säga vem.

Ont

Igår hade jag min första sammandragning (tränings-värk) Och jag börjde helt ärligt oroa mig för hur det kommer att gå att föda barn. Jag är så dålig på att hantera smärta, jag kommer ju typ att dö.
Men jag ska fortsätta tänka possitivt för annars kommer jag bara springa runt och oroa mig. det vill jag ju inte. Tänker ignorera gårdagen och fortsätta som vanligt. Kanske bästa sättet?

Avslutad

Tack alla som deltog :) Nu har jag något att göra idag i alla fall ;) sammanställa era svar haha :)
Ledsen för att jag inte uppdaterade nåot mer igår men var hos min syster och så jobbade jag. Så hann helt ärligt inte.

Hjälp

Idag behöver jag hjälp med en grej :)
Jag har ett skolarbete och jag skulle vilja att ni helt anonymt svarade på några frågor ;) inte allt för svårt va? ;)
Arbetet är en samhällskunskapsuppgift om sociala frågor och jag valde att skriva om självskadebeteende :)
1. Tror du att det är vanligare att ungdomar skarar sig själva idag än för 20 år sedan?
Ja Vej ej Nej
2. Har du ett självskadebeteende?
Ja Nej
3. Är det en trend att skada sig själv idag?
Ja Vet ej Nej
4. Hur gammal är du?
Tack för att ni tog er tid :)

Snart

Snart ska jag nog åka till ebba ;) Ska bara fixa mig o vänta på att pappa kommer hem, just det ja, och fråga om ebba är hemma än xD Jobbigt annars haha

Fredag

sista dagen på denna skolvecka, sen är det bara en vecka kvar ;) Idag ska jag inte göra mycket i skolan (som vanligt, måste dock ta hem massa böcker och plugga) Sen på kvällen ska jag hem till min kära Ebba som ska fira sin födelsedag, fast hon fyller år den 24:e tror jag haha ;) Jag har inget mer att säga för tillfället faktiskt. PUSS

Ebba och jag 2009 ;)


Ny garderob

Har fått hem kläder idag :D Det kommer upp bilder i helgen för nu är jag för trött för att orka fixa det xD sen lite till bebis oxå ;)

Försäkringskassan

När du är gravid får du ett moderskapsintyg när du besöker Mödravårdscentralen. Intyget kan du skicka in till Försäkringskassans inläsningscentral, 839 88 Östersund. Det fungerar då som en anmälan om föräldrapenning och Försäkringskassan skickar hem ett startbrev till dig.

Jag fick intyget i tisdags hos barnmorskan så det ska jag skicka in. Lägger det på lådan imorgon, sen kommer jag få mitt första "vuxenbrev" Läskigt ju xD Nej men det är så himla mycket det är dags att kolla upp, tur att mamma och pappa kan hjälpa mig att fatta allt som står om underhållsstöd och grejer.'

Sen måste jag boka in ett möte med soc så att jag kan se om jag får hjälp med egen lägenhet. Alltså jag vill bo hemma men inte hela tiden, jag kommer bli himla isolerad om jag gör det, för det går knappt några bussar från mig till gnesta. Så får vi se hur det hela går. Pappa får följa med mig till soc, han vet vad man ska säga till myndigheter haha ;)


Prov

Jag har prov direkt på morgonen... Jag vill inte.... Men vadå jag lär ju få g i alla fall haha ;) Lite självförtroende har jag visst ibland haha ;) måste ila så hejsvejs

Spännande

När jag skriver om bebis är det massa som läser även om jag knappt lägger upp några inlägg alls ;) Problemet är bara att jag inte har någon inspiration att skriva, skulle vilja skriva massor men det är liksom tomt. På ett sätt önskar jag att omvärlden reagerade mer på det hella och kanske på ett dåligt sätt. Dålig kritik motiverar bättre, det är lite kortslutning men så är det.
Idag är det bob och min syster fyller år ;) Hon blir hela 25 år, säg grattis :)

TRÖTT!

Jag är jättetrött idag. Men det är för att jag inte sov något inatt! Stressdrömde hela natten.... Sjukt jobbigt. Så efter jag hade varit på mvc åkte jag hem och sov. Nu vill jag bara att det ska bli kväll så jag kan sova mer. På mvc var allt bra :) Ska bara börja äta järn(vidrigt) men måste jag så måste jag <3 Som tur va har jag inte brist på järn än ;)

MVC

Okej ska till MVC idag, trevligt. Jag är svintrött för jag har sovit riktigt dåligt inatt faktiskt. Inte kul måste jag säga. Så nu har jag ont i huvudet och känner mig sjuk. Suck, kanske blir att åka hem direkt efter mvc, men då måste jag fråga mamma om skjuts. Livet känns inte alls helt bra just nu

Vecka 25

vecka 25 (24+1)

Barnet

Barnet kan känna igen din röst och reagerar mer på mammans röst än andra ljud. Ett korttidsminne har utvecklats. Barnet ligger och växer och mognar. Många rör sig mycket medan andra är mer stillsamma.

Redan från vecka 23 har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 800 gram.

Mamma

Olika kvinnor har olika magar. På en del börjar det synas först nu medan andra fick mage för länge sen. En del är nästan helt runda medan andra har mer putmage. Barnet kan trycka mot din blåsa vilket kan göra att du behöver gå på toaletten oftare än vanligt. Många gravida börjar även få kramp i benen. Undvik att knipa med tårna eftersom det kan öka cirkulationen och fungera som en utlösande faktor.


morgon igen

idag är det en ny morgon och min pappa bara snarkar xD Kanske får jag ta bussen om han inte går upp snart ;) Fast knappast troligt va han stiger alltid upp ;) Imorgon är det dags att besöka mvc igen ;) kl 8. PUss

DÅLIG

Jag är sämst xD Men jag lovar, det kommer bättre tider :) Puss nu ska jag sova.
Vill hitta tillbaka till min inspiration av diktskrivning. Jag skrev ganska mycket förut, nu skriver jag inget alls...

Söndag

Imorgon måste jag åka till skolan :( det är synd om mig.... Haha men idag ska jag svulla godis som blev kvar sen igår haha ;) Sorry för dålig uppdatering igår alltså!

Sumt

Kommer inte på någon rubrik så vatusan xD Jag ska jobba idag åker om en halvtimme ;) Sen kommer min käre kusin hit det skall bli trevligt faktiskt ;) Kommer nog bli tvingad at kolla på star wars med mamma haha ;)

Natti

God natt nu skall jag sova och imorgon ska jag upp och jobba ;)

Jahopp

Okej nu ska jag och mamma snart åka och handla godis, vädret ser bra ut så det verkar som det blir jobb imorgon minsann ;) Ganska trevligt i alla fall, då får man ju göra något haha ;)

SNÖ

Okej från 8 (då jag sov) till typ nyss hart vi haft strömavbrott... Inte kul! Men jag hade helt ärligt hoppats att strömmen skulle vara borta ett tag till för mamma lovade mig lunch i gnesta då ;) Men nu blev det ju inte så. Hm kanske finns det någon kabel att klippa av så att strömmen försvinner? Får kolla närmare på den saken tror jag haha ;)

Nu

Nu ska jag göra mig iordning för sängen, sen så ska jag sova überläng för jag ska vara hemma imorgon med. Det var mamma som sa att jag fick för det ska snö hela natten med och jag orkar inte inte ta mig till skolan eller hem från den. Mamma förstod. Så från och med nu är jag officiellt insnöad, ibland är det skönt ;)
God natt och alla borde sörja min Teddy lite faktiskt! <3

R.I.P Teddy

Min dryga hund Gemma har brutalt mördat min nalle! Jag fick honom när jag gick i 1:an och åkte ambulans. Jag hade trillat ner från ett träd och fick åka ambulansen tll vårdcentralen och i ambulansen fick jag Teddy. Nu har sen i 1:an har jag kramat Teddy nästan varje natt, jag skäms inte, ett bra ställe att göra av armarna på när man ska sova. Teddy ligger nu i papperspåsen och har ingen stoppning i huvudet... Bara för att vår hund gillar att tugga på tyg och garn behöver hon väl inte äta upp min Teddy! Han bettyde faktiskt mycket för mig och nu känner jag mig ledsen. Eller helt ärligt så gråter jag och det är inte bara för att jag är gravid inte, utan för att jag tyckte om min nalle! Nu funderar jag på att ge resten till min andra hund för han älskar att döda gossedjur så han har alltid velat ha Teddy men har låtit bli för att han var min <3
R.I.P Teddy <3

SNÖ!!

det snöar... Suck... Orka det... :( lite ledsen blir jag allt... så nu får ni en dikt

Hur skulle du reagera om jag kramar dig?

Och om jag kysser dig?

Eller kanske smeker dig över bröstet?

Hur skulle du egentligen reagera,

Om jag bara gick därifrån?

- Ronja Nilsson

SUGER

Jag suger på att blogga xD Men jag är periodare faktiskt ;) Vissa perioder är det jättekul och jag skriver massa vettigt hela tiden, andra gånger är det mindre roligt faktiskt, haha för kommer inte på något att skriva ;)

Hemma

Är hemma idag, grymt skönt att bara få vila ut ;) Om någon undrar så förebygger jag cancer ;) Det skall tydligen vara bra att sova mycket har jag hört :P

Jag är sämst

Hade tänkt langa massa tidsinställda grejer idag men det sket sig visst xD NU är jag för trött så ska sova. Imorgon skall jag sova LÄÄÄÄNGE för jag ska vara "sjuk"

jag genom åren ;)

2007
2008
2009
2010 våren


2010 hösten
2011
Förändrad va? ;)

dikt

Tänkte att varför inte när jag ändå kommer ha en dålig uppdatering? då kan jag ju ha en dikt ;)

 

Jag står bredvid och ser på

Du irrar runt där som ett litet barn

Jag står bredvid och ser på

Du sträcker ut en hand som betyder ”hjälp”

Jag står bredvid och ser på

Din förvirring syns tydligt men tydligast är paniken

Jag står bredvid och ser på

Vi är på väg åt samma håll men du försöker byta riktning

Jag står bredvid och ser på

Du sjunker mer och mer ner i träsket och inget motstånd gör du för att inte drunkna

Jag står bredvid och ser på

Ditt liv är på väg i en riktning du inte kan välja eller göra något åt

Jag står bredvid och ser på

På mina läppar syns ett roat leende

Jag står bredvid och ser på

-Ronja Nilsson

dagen

Dagen kommer att bestå av en hel massa tindsinställda inlägg för idag är det BOB :) Sweet! :D Hm, skolan då? Folkhälsokunskap, omvårdnad och svenska? jag har missat något verkligen missat. Tror vi social omsorg med ja ;) Inte helt hundra faktiskt :)
Trött som ett as, orkar inte åka till skolan alls, men vafan jag ska! vill inte... BLÄÄÄ

Kladd

Okej min kladdkaka blev typ perfekt kladdig och allt enda problemet var att jag gillade inte riktigt smaken, alltså den var ju inte äcklig men kunde ha varit godare ;) Nu ska jag nog spela något eller kolla på någon film, bara så alla vet ;)

KAKA

Nu ska jag Kolla på Bones och käka kladdkaka ;) Smarrigt värre. Puss på er

2 månader

Idag är det exakt 2 månader kvar till jag fyller 18! :D YEY ;) Och det enda jag önskar mig är en kamera och pengar. Pengar är för att jag ska kunna köpa saker till mitt barn, känns bäst att betala sakerna själv, och kameran för att jag vill kunna fota mitt lilla barn och min nuvarande kamera håller på att gå sönder.....
denna snygging vill jag ha

Kladdkaka

Tänkte göra kladdkaka och då tänkte jag testa ett nytt recept ;) det måste man ju göra ibland haha.

tänkte testa detta och hittade det här

Ingredienser
2 ägg
2.5 dl socker
4 msk kakao (tips på kakao)
2 tsk vaniljsocker
100g smör
1 dl mjöl
1/2 tsk saltSteg för steg

- Sätt ugnen på 175 grader

- Smält smöret i en kastrull

- Vispa ägg och socker tills det blir poröst

- Blanda samman med resten av ingredienserna, obs blanda försiktigt annars blir smeten luftig och kladdkakan torr.

- Häll ner smeten i en brödad form

- Grädda i 15-20 minuter beroende på hur kladdig kladdkaka du vill ha.

- Låt svalna och servera med grädde eller glass

Skoltrött

Helt ärligt så längtar jag så grymt mycket efter att få vara "ledig" ett år. Ska bli så himla skönt då jag är enormt jävla skoltrött och orkar knappt göra något alls. Men som det ser ut nu så kommer jag i alla fall att åka till skolan och göra nationellaproven i svenska i höst. Skulle vara skönt att ha dem gjorda och slippa hålla ett 5 min långt tal inför en grupp jag inte känner alls. Jag med min stå-framför-en-grupp/klass-fobi är ju kanske inte så bra att behöva stå 5 min helt själv då och hålla på att dö. Jag tränar mig, det gör jag. Jag kan stå inför en grupp i typ, 30 sec utan att tro att jag ska dö, sen är det kört. Men som sagt så tränar jag och känner mig stolt över att lyckas.

Morgon

Ny dag idag dåra ;) tisdag, vad händer? Hm inte mycket egentligen... Hoppas att jag får åka med halv tre tåget hem så jag kommer hem lite tidigare. Annars är skoldagen egentligen ganska så kort, jag börjar halv 10 och slutar 5 i 3. Ganska chill, jag har folkhälsokunskap, idrott och omvårdnad. Vad mer? Ska nog skriva lite på min samhällsuppgift om jag hinner med halvt 3 tåget, annars gör jag det en annan dag ;) Juste måste börja leta efter present till min syster hon fyller 25 snart ;)

smidigt

haha mitt förra inlägg var tidsinställd jag skrev det precis innan maten xD Jag har inte nyss käkat haha ;) Nu tänker jag stänga av min dator så jag hinner få lite svalt på mitt rum innan jag ska krypa i säng, så god natt :)

Snart mat

Snart ska jag äta tror jag, det luktar i alla fall så ;)
Dagen idag var väldigt seg, kändes som om den ALDRIG skulle ta slut. Jag fick i alla fall reda på en kul grej idag i alla fall. Det är att min Social omsorgslärare och psykologilärare är mentor för OP1 alltså klassen under mig, och det betyder att hon antingen kommer bli min mentor eller klassföreståndare. Det är trevligt. Den andra mentorn vet jag så mycket om att jag vet hur hon ser ut. Så förhoppningsvis får jag Maria som mentor när jag sen hoppar på skolan igen nästa höst.

Vecka 24

Vecka 24 (23+1)

Barnet

Hörseln är väl utvecklad. Barnet känner igen mammans, partnerns och eventuella syskons röster. Den hör även mammans hjärtslag. Nu börjar det bli lite trångt där inne.

Barnet känner vad som är upp och ned. Balansorganet i innerörat har utvecklats. Nu börjar nästa viktiga utvecklingssteg av hjärnan.

Nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 700 gram.

Mamma

Din livmoder har växt så att den når över naveln. Nu kan du känna hur det spänner och trycker ju mer magen växer. Du kan få en del krämpor som halsbränna,ryggont och ont i benen. Du kanske också måste gå och kissa oftare. Många drömmer livliga drömmar nu. En del gravida samlar på sig vatten och får svullna ben framemot eftermiddagen och kvällen. Lägg upp benen på bordet eller stolen och vila dig. Du kan också använda stödstrumpor. Dina bröst har blivit större och du behöver säkert större BH med bra axelband. Kanske har du uppmärsammat att vätska kan sippra fram ur brösten. Brösten förbereder sig för sin kommande funktion, mjölkproduktionen. Varje bröst kan öka 200-400 gram men det är mycket individuellt.

Amning

Redan nu kan du förbereda dig inför amningen genom att skaffa dig information, läsa, prata med barnmorskan och kvinnor i din närhet om deras amningar samt andra kvinnor med erfarenhet av amning. Din partner kan också behöva kunskap och förståelse för vad amning innebär. Har du själv erfarenhet av en komplicerad amning eller att amning inte fungerat kan du prata med din barnmorska eller amningsmottagningen på det sjukhus du ska föda för att göra en amningsplan. Med modersmjölken får barnet all den näring som det behöver föra att växa och utvecklas de första 6 månaderna. Amningen ger också barnet närhet, kärlek och trygghet. Den nära kontakten som amningen innebär främjar anknytningen mellan dig och ditt barn.


Mage vecka 24

Mage vecka 24 (23+1) (Inte väldens bästa bild men kameran började lagga)

Dag M

Idag är det Måndag och jag har ca en minut på mig att skriva något vettigt ;) Hade tänkt lägga upp en magbild idag och sen så klart så får ni se vad som händer med bebis i magen denna vecka :) Det var allt jag hann med nu och det blev flera rader haha ;) Titta vilken förbättring. Puss ha det bäst ska uppdatera idag ;)

:)

Google Chrome här ;) Så nu skall jag använda detta ;)

sova xD

Nu hade jag tänkt sova och imorgon ska jag försöka blogga mer seriöst ;)

Sweet

Nu har jag varit och köpt en barnvagn :D 800 kr kosta den och den är nästan helt ny ;) Det är bra, för då slipper jag ju ha bråttom men en säng för ungen kan sova i vagnen i början, och i min säng :)

Barnvagn

idag ska jag kolla på barnvagn, och hm... bada mina fötter xD Inget mer intressant händer i mitt liv idag haha ;)

HUY

Så heter pappas nya bil ;)

Snart dags för mat, sen melodifestivalen ;) Sweet :)

ebba

Snart eller typ om en och en halv timme sådär så kommer jag åka till min finaste ebba<3 Där ska jag, hon och annika leka ;) NICE

Måste bara säga så att alla vet, madicken är en mes xD Vi spelade spökboll på idrotten idag och hon vågade inte kasta bollen på mig ifall den skulle träffa min mage ;) HAHA men hon är söt i alla fall <3

god morgon

Nu är det dags att fixa sig snart, ska åka buss idag nämligen ;) för pappa ska hämta nya bilen, sweet :)

Okej

Jag kommer att ha dålig uppdatering under helgen men min plan är att det ska vara så för att jag ska kunna fixa lite vettigare saker att skriva om. Tänkte få inspiration och lägga ner lite mer tid på lite vettiga inlägg, men just nu är det ganska så tomt i mitt huvud ;) Men jag kommer ju fortfarande att blogga lite i alla fall, men på måndag har jag planerat att komma tillbaka och vara på topp ;)

Har prcis diskat efter maten, det vill säga jag kom hem assent typ kring 7 och sen skulle maten lagas och ätas... Suck hatar sena dagar. Idag har bebis sparkat mig på kissblåsan, lagom mys ska jag be att få tala om.... Som tur va är den inte så stark så det är än så länge ingen risk för att jag ska kissa på mig haha ;)

God morgon

Idag är det torsdag och dagen är cp lång.... Ha det så kul nu måste jag fixa mig ;)

Dålig stil

Ingen vill alltså att jag bloggar alls? For ingen har då sagt något.... Hm hur ska jag tolka detta? Jaja nu ska jag sova och så får vi se imorgon ;)

Bättre på att blogga

Jag har planerat att bli lite bättre på att blogga, men då behöver jag hjälp, jag vill att ni säger vad ni vill att jag ska skriva mer om och mindre om ;)

Alltså två saker, vad vill ni läsa mer om och mindre om? Låter bra va? ;)

Onsdag

Idag är det onsdag och det betyder bob ;) Det är najs :) Just för tillfället är jag dock himla trött och vill bara fortsätta sova xD

Låg nyss på sängen och då sparkade liten ganska mycket, då blev jag glad :D Inte glad över att behöva gå upp och kissa en gång per natt däremot. Fast min mamma går tydligen alltid upp en gång per natt och kissar xD Och hon är inte gravid. Så så synd är det kanske inte om mig.

Ska gå till H&M idag o köpa ett par byxor och ett par leggings, haha här ändrar vi stil xD från mjukisbyxor till jeans och leggings ;)

nyduschad

Idag har jag varit off, ingen aning om varför. Eller alltså har känt mig irriterad över allt och inte orkat vara social med någon.... Känner mig lite dålig när det blir så för jag vill ju inte det. Ibland får man vara på dåligt humör det vet jag. Men ibland är det bara fel oxå.

Sitter med hårinpackning och lyssnar på bra musik. Funderar på att läsa lite om gullivers resor så jag kan skriva lite på min analys. Sen måste jag börja anstränga mig för att hitta filmen så jag kan se den. Men kanske klarar jag mig utan den? Vi får se hur det blir.

till anonym

"Heej Ronja jag visste inte att du var gravid! :O
Men grattis va kul! men hur gammal e du?"

Okej verkar som att du vet vem jag är men eftersom att du har kommenterat anonymt har jag ingen aning om vem du är ;) Jag är 17 men blir 18 i april ;)

SÄMST

Okej idag har jag varit helt sämst på att blogga xD MEn hade sovmorgon i morse och orkade inte blogga, sen har absolut ingenting gått som det ska idag haha xD

RSS 2.0