vecka 16

Är nu i vecka 16 (15+2) Och det här händer i magen :D

Barnet

Fostret är nu en liten minibebis som du skulle kunna hålla i en hand. Navelsträngens fäste flyttar ned på barnets mage för att hamna på rätt plats. Fingrar och tår är tydliga. Barnet är cirka 11 centimeter och väger cirka 80 gram.

Mamma

Några få kvinnor, framför allt omföderskor börjar känna sparkar redan nu, men det kan också dröja flera veckor till. De känns som ett sprattlande grodyngel och kan lätt blandas ihop med gaser och tarmrörelser. Stanna upp och känn efter och lär känna barnets rörelser. De blir mer och mer tydliga. Din kropp fortsätter växa och midjan försvinner mer och mer. Ditt hjärta pumpar runt en större blodmängd än vanligt vilket kan göra att du lätt blir andfådd.



Kommentarer
Postat av: R

Hejsan! Skulle du inte kunna göra ett inlägg för nya läsare om hur du fick reda på att du var gravid, omgivningens reaktioner och så vidare :)?

Puss med kram (och GRATTIS!!!) <3

2010-12-15 @ 17:00:40
Postat av: Jennifer

Grattis :) vad mysigt med ett liten barn :) om du vill ha tips och så, så vet jag en tjej som är 15 år och precis fått sin lilla söta bebis som heter Kelly! :D verkligen ett tips! micah.blogg.se

2010-12-15 @ 20:32:04
URL: http://hansenn.blogg.se/
Postat av: Denise - mamma till Kevin

Kikade in på Madickens blogg och såg att du var gravid! :)



STORT grattis till miraklet ! :)

2010-12-16 @ 19:37:19
URL: http://blogg.mama.nu/kevinsmamma

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0